NuffNang Tercinta

Peminat Setia

Widget Surah Pilihan

Tolong KLIK

Wednesday, February 04, 2015

Jawatan: Dipilih, Sukarela atau Paksaan

Assalamualaikum

Halo semuaa.
Ada orang baca ke tak ni ahaha

Ok terus mukadimah lah ye,
Kebanyakan student U ni biasanya part ada meeting bagi jawatan je semua kenmain samaada jadi tikus sesenyap mungkin atau jadi tukang kenakan orang. Dok suggest nama orang sahaja ye!!!

Kenmain

Be reasonable lah ye adik adik, semua dah besar dah masuk U dah pon bukan kat pra skolah lagi,
kalau ada satu sesi pelantikan jawatan tu tolong lah jangan aniaya kawan. Jika kita sahabat yang baik, hormati rakan kita tu, jika beliau betul betul layak dapat jawatan tu, based on responsibility, attitude why not suggest.

Ini tidak, muka muka kaki songlap duit, kaki tak buat kerja dan kaki yang tak pernah bekerja tu jugak lah korang pilih. Percayalah, jika seseorang itu memegang jawatan bukan kerana rasa tanggung jawab dan amanah hancur lah sesuatu sistem...

Simple je, korang tengok sekeliling pon boleh dapat,

Ok cari la contoh sendiri bukan tuding kat kerajaan jer, tengok institusi pendidikan korang pon boleh hahahha!! OPPSS sangat

So jika mencadang tu biarlah ada rasa percaya terhadap dicadang atas tanggung jawab yang bakal dipegang.

Yang memilih pula, jangan lah pulak kita senang makan kata kata hasutan orang dik oi. Muka hensem baik, muka sepai penagih, sedangkan artis muka hensem pon boleh jadi penagih so jangan pandang luaran saja dik. Yang mana kau rasa dapat menggetarkan hati ko tu lah korang pilih hakikatnya masak air pon tatau! HAHA!

Tuesday, February 03, 2015

Harga Minyak Turun

Assalamualaikum

Hampir terlupa update blog hahaha!
Well baru masuk semester baru, as I said in previous post aku amik CHASEP.
Walaupun baru 2 hari belajar, tapi rasa seoronok belajar tu ada.
A very good program.

Program yang bukan hanya berguna sebagai untuk mencari wang, tapi boleh dikira berjihad, memastikan produk-produk yang ada di Malaysia ni halal lagi baik.

Tentatif program lak, sentiasa diselangi dengan makan dan minum. Harap badan aku tak makin menggemok selepas join program ni kah3!

Ok stop citer pasal study.

A very hot issue, harga minyak turun.
Kenmain lagi Meleisssss semua nak condem memacam pasal harga minyak turun, kerajaan songlap duit lah, hukuman tak buat hudud lah, royalti lah, semua nak dijadikan perbualan dan dikaitkan dengan minyak turun harga.

Tapi ni lah direct aku nak kata,
Life seorang student
Kebanyakan student kat universiti for sure akan bawak kenderaan.
Yang paling biasa motor kalau berduit sikit ada lah kerete kancir ke viva ke, tapi tak kurang nya yang parents terlebih rezeki lalu membelikan anaknya honda jazz baru OPPPSSS sangat meletups..

Haip jangan melalut jajamsssszz

Yang bawak kenderaan ni ada dua spesies je, yang tak dapat duduk hostel dalam U atau yang memang duduk hostel dalam U tapi elergik degan kebersihan kafe kat kampus. Kenmain hahahaa!!!

Baik duduk dalam atau duduk luar, kalau kita ada tumpang kereta SAHABAT kita tu tolong lah bayar minyak nye, tak kisah la minyak turun harga ke apa. Ko ingat tuan kereta tak malu ke nak mintak ko sebagai tetamu dalam kereta tu untk bayar duit minyak. Hoi malu beb malu..

Selamat budak rumah aku ni semua baik kami saling memayung..

Ni dah la naik kereta tak bayar se sen,
Tapi arahan kat tuan kereta nak cari kedai makan kenmain jauhhhh
Kenmain nak yang sedap, cantik, fancy dan mewah plus boleh insta.


Amboi banyak cantik muka hang....


Tolong ya wahai para penumpang
Baik bayar sebelum tuan kereta ludah dekat muka korang.

Tak bayar banyak pon tak apa memang kita semua bukan keluarga senang, tapi kalau ada hati perasaan, tolong lah at least seminggu RM 10 ke be reasonable lah dik..

Tapi yang tuan kereta kalau mintak duit minyak sampai RM 50 seminggu setakat nak ulang alik dari MICET ke Taman Jati tu *misalnya* yang menumpang boleh la ludahkan pulak muka tuan kereta. Cekik darah nak mampuihhhh..

Bersikap Ihsan lah kita sesama insan, Kita semua bukan orang senang, tapi cubalah untuk tidak menyusahkan orang yang tidak senang sama macam kita. Renung renungkan dan selamat meludah.

----------------- Talking About My Experience Not Other's ----------------- 

Random Quote GBS