Peminat Setia

Wednesday, January 18, 2012

Bertepuk Sebelah Tangan


Harini tertarik nak buat entry pasal "Cinta Bertepuk Sebelah Tangan" lepas terbaca status kawan kat Facebook tadi...

Masalah ni biasanya terjadi dekat lelaki sebab kalau jadi kat perempuan itu namanya dah lain..

Perigi Carik Timba namanya..

Hey man chill la sikit... baru cinta kena tolak kot..

Be strong ler..
Buktikan lelaki tak mudah mengalah kalau korang nak jugak dengan awek yang baru je tolak kau....
Korang kena kaji balik sebab apa awek tu tolak kau..

Caranya mudah, rapat dulu dengan kawan awek tu..
Tanya la sikit kat kawan dia tu sebab apa awek tu tolak kau...

Kalau dah tau sebab awek tu tolak kau, kau perbaiki diri kau..
Dalam tempoh masa korang perbaiki diri, jangan cuba-cuba nak call or SMS awek tu...
Kalau boleh buat la dalam jangka masa yang agak panjang misalnya sebulan dua..
Untung-untung terbit jugak rasa rindu kat hati awek tu sebab da tak de orang nak bertekak dengan dia..

(kena ingat berubah ke arah kebaikan adalah satu penghijrahan,
 kan best tu dalam nak cari awek dapat pahala sekali.. jadi perubahan sikap tu biarlah kekal)

Then baru munculkan diri semula..
Buktikan kat dia korang betul-betul dah berubah..

Korang kena jadi kawan yang rapat dengan awek tu dulu..

Kan indah bila memulakan percintaan melalui persahabatan dulu...


OK lah buat masa ni aku stop dulu...
Dalam entry lain ku nak bagi tau pulak cara nak tackle awek tu bila dah jadi kawan...

1 comment:

afzalsukasuki said...

bila kita mula dengan persahabatan, bila nak step ke hubungan yg lebih serius akan jadi kekok.percayalah :)

Random Quote GBS