Peminat Setia

Saturday, January 21, 2012

Hari NI KE ESOK??

Hari ni mak dengan abah aku tak ada (dari semalam lagi )..
Orang sebelah pulak buat kerja kawin..
Korang tau jer lah aku ni dok kampung kan, kalau orang sebelah kenduri rumah kita pon kena kemas dan berseri-seri sekali..
Almaklom lah karang buatnya sodara mara yang pergi rumah sebelah ni nak terjah rumah kitorang kan... (kalau)



bagai nak gila lah kitorang berkemas..

Sampai berkilat lah cermin jadinya,
(POYO JE LEBIH)

Dalam pukul 8 lebih semua dah siap..

"Zam pergi rumah sebelah jap lagi lah dalam kol 11.30" kata along aku..

aku pon OKAY  jer laa

Aku pon macam biasa on LAPPY

main game
game aku tengah main sekarang :D

 

dalam tak sedar sebab sibuk main game jam dah pukul 11.45

kitorang ape lagi bersilat lah siap..

bayangkan akak aku dah siap pakai baju kurung yang LIP LAP LIP LAP
lebih kurang macam ni la baju akak aku 


baru kitorang perasan..

apesal rumah sebelah ni macam tak ada kenduri kawin pon sebab senyap yang amat

aku pon ape lagi amik phone, aku call mak aku

"mak .. HARI NI KE ESOK??"

"ape yang hari ni ke esok??" mak aku pelik.

"orang sebelah kawin HARI NI KE ESOK??"

"err.. esok laah"kata mak aku

"ESOK??"

 aku dah mula pandang abang dengan akak aku..
ape lagi  ter gelak la kitorang sebab kitorang dah siap melaram kan..

rupanya mak aku saje kata hari ni supaya kitorang kemas rumah awal-awal..


MORAL OF THE STORY : Pastikan betul-betul bila jiran korang buat kenduri supaya tak jadi macam kitorang...

HAHAHA

2 comments:

iema ツ said...

gila lah .. naseb bek tak pegi lagi kalau tak mesti lagi malu .. huhu

e-Zo94 said...

memang haha

Random Quote GBS