Peminat Setia

Saturday, January 28, 2012

Pergaduhan dengan Mr.HATI

Dalam masyarakat kita perkataan tapi memang tak boleh lepas dari mulut...

Sebab kita selalu meragui  kebolehan yang kita ada...

ATAU

Nak mengelak daripada kerja yang Parents suruh!!

BETUL TAK??!!

Jangan tipu aku

Aku tau semua orang pernah bagi alasan..

Alasan pulak kena mula dengan perkataan tapi..


Contoh pertama : Kawan ajak pergi sekolah ada kelas tambahan cikgu saja nak buat..

Ada la satu dua 'Hamba' ni tak nak pergi sebab nak date.. Diapon jawab laa


"Tapi... mak aku tinggal sorang tak ada orang nak jaga" - bagi aku alasan ni boleh diterima kalau mak dia sakit tapi kalau mak dia sihat macam yang kat bawah ni tak kan nak teman jugak??




Tapi (alamak aku dah guna "TAPI")

kalau dia bagi alasan mcam ni :

"Tapi... Aku tak boleh pergi sebab kucing aku duduk tak berteman kat umah tu." - tak ke nak makan penyepak punya alasan..
Rasa macam pernah guna lak alasan ni...

*Lu cakap ta serupa bikin la

Eh!! Hati kau boleh tak kalau jangan menyampuk kalau aku tengah cerita dekat READERS yang aku sayangi.. Potong stim la lu ni..

*Agak-agak der.. Nak marah pon hati kau.. Kalau aku nangis kau pon nangis nanti..
Kau nak ker orang tau kau tulis Entry sambil nangis?? LOL!!

Eh!! Dah la kau menang... Malas nak gaduh.. (asyik nak menang jer HATI ni)

*Kau merungut lah.. Aku dengar kau tau tak??

HURMM -_-!

*Kau tulis lah muka macam tu.. aku boleh nampak kau tau tak??

Nampak nau kaki DVD...


*Kau post la gamba USOP  tu.. Kau jangan lupa aku ada mata hati "BON@#K"

YE LAH KAU MENANG.. Ok lah readers semua... satu contoh jer aku dapat bagi.. Mr.HATI kalau dah berbicara.. Idea untuk entry aku pon hilang..

tapi tetap nak tulis pengajaran :

Hidup ni jangan banyak BER"TAPI",
Nanti kalau dah tak dapat BER"TAPI",
MENYESAL DIRI

Bahasa mudah:

JANGAN BANYAK ALASAN..


OK READERS TQ BACE...


*AKU MEMEY SAJA KACAU KAU - Mr.HATI

No comments:

Random Quote GBS