Peminat Setia

Sunday, February 19, 2012

Amaran Baru


Page kat atas ni dah biasa bagi semua blogger..

Tapi baru-baru ni masa aku blogwalking,
page ni keluar bila kita klik link orang tu..
Padahal kita memang dah log in account blogger kita..

Korang pernah tak kena??

Berjaga-jagalah anda semua..
Ini mungkin salah satu cara paling mudah untuk Hackers 
nak curi data email, and password korang..

So nasihat aku:

pastikan satu tab Blogger dashboard sentiasa ada
semasa kita blogwalking..

supaya kita tak tertipu..

kalau jumpa page yang macam aku cakapkan tu,
korang confirmkan dulu URL dia
samaada http://www.blogger.com/home atau pon lain

kalau lain tu means dia nak hack kita laa..

so berhati-hati yer..

*share maklumat ni kepada blogger lain..
dapat pahala mengingatkan sesama Islam

7 comments:

deno said...

thanks for sharing... lepas nie kena berhati-hati lagi...

Pn. Sheila@CC said...

em... bgs info ni....

e-Zo94 said...

kena share.. sebab bukan semua blogger malaysia terjah blog saya..

nina_adana said...

ouhh yker?? bru taw lah.. tq sudi share... :)

Mr.PinGu said...

noted~

PandaBear said...

selalu juga kena mcm nih.. sekejap2 kena login balik.. ingtkan mmg dah prosedur google.. so lps nih kena beringat sebelum kena..

p/s:--> klu mcm ni,kena tukar lah balik semua password..

EZAD AMIR said...

Oh yg ni d pgl phising..
(n.n)
nanti esk aq edit blog aq msukkan link ko ke bloglist..dont worry..
Ekeekek

Random Quote GBS