Peminat Setia

Monday, February 13, 2012

Hala Tuju

Assalamualaikum readers semua..

Dah lama aku tak update blog kannn..

Kenapa yer??

Sebab aku tengah pikir, berbincang ngan FAMILY aku
pasal course ape yang aku nak amik bila result da keluar nanti..

Buat masa ni aku dah ada 3 pilihan..
But  I dont really know..
Prospek kerja bila dah Grad nanti banyak tak..

Ok let me review what is my choice..

First yang aku minat..
DIPLOMA SAINS KOMPUTER


Yang kedua

DIPLOMA FISIOTERAPI

dan yang ketiga

DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM

PERGHHH.. Pening tau nak pilih yang mana satu..

Kalau yang first tuh aku kena ada very strong math and addmath..
sebab benda yang diorang belajar nanti adalah


aku tengok math aku dah takut dah...
MAMA HELP ME!!

Ok review tok diploma fisioterapi lak

Pelan ID         :3953     -     [ HS114 - DIPLOMA FISIOTERAPI ]
Sem Mula       :20094 - Semester 1 2009/2010
Sem Tamat     :20122 - Semester 2 2011/2012
BilKod Kursus Keterangan Kursus Unit Kredit BhgJenis
1ANP110ANATOMY AND PHYSIOLOGY I31B - Kursus Bukan Utama
2BEL120CONSOLIDATING LANGUAGE SKILLS31P - Kursus Utama
3CTU101FUNDAMENTALS OF ISLAM21P - Kursus Bukan Utama
4HBU114RED CRESCENT SOCIETY I11P - Kursus Bukan Utama
5HPY101HEALTH PSYCHOLOGY21B - Kursus Utama
6PTY104ELECTROPHYSICAL AGENTS I21B - Kursus Bukan Utama
7PTY105PHYSIOTHERAPEUTIC SKILLS I31B - Kursus Bukan Utama
8PTY108KINESIOLOGY IN PHYSIOTHERAPY I31B - Kursus Bukan Utama
JUMLAH BHG. 119
9ANP120ANATOMY AND PHYSIOLOGY II32B - Kursus Bukan Utama
10BEL260PREPARATORY COURSE FOR MUET32B - Kursus Utama
11CTU151ISLAMIC THOUGHT AND CIVILIZATION22P - Kursus Bukan Utama
12HBU124RED CRESCENT SOCIETY II12P - Kursus Bukan Utama
13PTY154ELECTROPHYSICAL AGENTS II22B - Kursus Bukan Utama
14PTY155PHYSIOTHERAPEUTIC SKILLS II22B - Kursus Bukan Utama
15PTY157PROFESSIONAL DEVELOPMENT IN PHYSIOTHERAPY32B - Kursus Bukan Utama
16PTY158KINESIOLOGY IN PHYSIOTHERAPY II22B - Kursus Bukan Utama
JUMLAH BHG. 218
17BEL311ENGLISH FOR ACADEMIC PURPOSES33B - Kursus Utama
18CTU221HEALTH SCIENCE AND PHARMACY IN ISLAM23P - Kursus Utama
19HBU134RED CRESCENT SOCIETY III13P - Kursus Bukan Utama
20PTY201PHYSIOTHERAPY IN MUSCULOSKELETAL SYSTEM I33B - Kursus Bukan Utama
21PTY202CLINICAL CONDITION23B - Kursus Bukan Utama
22PTY205PHYSIOTHERAPEUTIC SKILLS III23B - Kursus Bukan Utama
23PTY206PHYSIOTHERAPY IN NEUROLOGY I33B - Kursus Bukan Utama
24PTY212PHYSIOTHERAPY IN RESPIRATORY AND CARDIOVASCULAR SYSTEM33B - Kursus Bukan Utama
JUMLAH BHG. 319
25PTY251PHYSIOTHERAPY IN MUSCULOSKELETAL SYSTEM II34B - Kursus Bukan Utama
26PTY252PHYSIOTHERAPY IN ACUTE CARE34B - Kursus Bukan Utama
27PTY256PHYSIOTHERAPY IN NEUROLOGY II34B - Kursus Bukan Utama
28PTY259CLINICAL PRACTICE I64B - Kursus Bukan Utama
JUMLAH BHG. 415
29PTY301PHYSIOTHERAPY IN MUSCULOSKELETAL SYSTEM III25B - Kursus Bukan Utama
30PTY303PHYSIOTHERAPY IN PEDIATRICS25B - Kursus Bukan Utama
31PTY309CLINICAL PRACTICE II75B - Kursus Bukan Utama
32PTY313PHYSIOTHERAPY FOR WOMEN AND ELDERLY35B - Kursus Bukan Utama
33PTY317INTRODUCTION TO EVIDENCE-BASED PRACTICE IN REHABILITATION25B - Kursus Bukan Utama
JUMLAH BHG. 516
34PTY379CLINICAL PRACTICE III76B - Kursus Bukan Utama
35PTY389CLINICAL EXPERIENCE86B - Kursus Bukan Utama
JUMLAH BHG. 615
JUMLAH KESELURUHAN102


dan review untuk diploma pentadbiran awam pulak


kepada readers yang dah berpengalaman sangat dipersilakan untuk mengomen
antara pilihan aku kat atas ni mana yang terbaik
INFO dari anda semua sangatlah diperlukan

-sumber semua dari UiTM :D



10 comments:

mimie.. said...

hyee azam....
course yg azam pilih smaa ngan mimi... sains computer n pentadbiran awam...
for me klauu azam x ckap math or admath mmg susa nk stdy.. sbb sains computer pntgkn maths ngan BI..
mimi ponn sme ngan zam tggu result... mimi spm amek computer pgrammg soo tawuu jgakk laa cner pmbljran kmputer kat skola vokasional dluu....
sooo azam bnyakkn tnyaa padaa student yg da amek course2 kat atas ni.. takot mnyesal jaa nnt....
ok.. tanque.... :) good luck 4 ur result soon...

e-Zo94 said...

tq MIMIE :D..

ilovekampungku said...

hai....ermmm..ikut kata hati..elok amik sains komputer...

Iskandar Shah said...

Kenapa tak apply degree terus ya...

e-Zo94 said...

lerr tengah tunggu result la bro NGEHEHEHEH~~

xanzevieraUNLY said...

sains komputer da best .. tapi ambil fisioterapi pun best jgk .. huhuuu.. apa2 pun . b4 wat pilihan yg muktamad , tngk dulu peluang pekerjaan tuk masa akn datang !

Y said...

Semua pun okew.. tapi kalau ikut prospek kerja,sains computer tu kena bersaing la.. sbb dah ramai.. kalau fsioterapi ada peluang tapi kne kerja keras msa belajar.. utk teknikal sastera buat research sikit.. benda nie kalau nak amik kena ada minat juga. kalau dr awal dah rsa nk berenti JANGAN amik. jangan buang masa buang tenaga. so, pilih betul2. GOOD LUCK!

Soul Lee Hin said...

kena fikir betul-betul. kalau pasal science comp tu, add math tu bukan setakat kena ada, tapi kena score A sebab calculus tu probability nak repeat sangat besar. sem akhir nanti ada praktikal.saya ni student science comp. :)

e-Zo94 said...

TQ bro :)

Qarr Jalil said...

nampak course pentadbiran awam ade mcm subject saya. :)
wat research ttg job skali..bru bleh plih mane satu course yang nak :)

Random Quote GBS