Peminat Setia

Monday, February 13, 2012

Tips BERGUNA untuk PASS JPJ TEST MOTOR

ASSALAMALAIKUM..

tengahm malam ni ada tips sikit kepada yang nak pass ujian jpj MOTOR

aku tau korang risau satu jer..
*soyang lain takde tips la ek :D


DEKAT  SINI KAN??


Tips nya mudah..
senang gila tau..

first korang sebelum ujian titi ni set gear dua
sebab bila kita pakai gear dua tak de risau moto kita 

melompat macam kuda xD

then korang bila ada atas titi tu kena pandai
main minya.. jangan pakai perah...
"make it slow and steady"

*kan dah terkeluar bahasa matsalih karat aku

Ok tips yang ketiga pulak

jangan GUBRA


pegawai yang nilai korang tu bukan nya harimau..

dan yang last....

"YAKIN PADA DIRI SENDIRI"


jangan lupa baca BISMILLAH tau sebelum mula..




entry ni khas buat kawan beta : ZAWIN NAJAH



DAN

kepada readers yang ada ujian JPJ moto jugak


4 comments:

Mohamad Azizi Md Said said...

betul ! meniti tu la yang paling GG takut. huhu.
x pasal2 kena ulang sebab jatuh titi masa ujian JPJ aritu, and kena bayar RM 45 untuk ulang semula ujian JPJ. grr.

e-Zo94 said...

Hehe.. sama lah kita.. gubra nyer psal tengok muka penilai tu tak pass titi.. hahha

AtEn nAbilA said...

haha . tenkiu sebab buat entry yang nie ! suka2 . tima kasih myk2 . doakan aten bole luluih jpj oke ^^ hiuwwhiuww :)

e-Zo94 said...

Baik-baik.. jangan jadi kuda dah lah ahahaha...

Random Quote GBS