Peminat Setia

Thursday, March 01, 2012

GBS di Hack Oleh Conspirasy Virusz and The Gang

KAMPUNG SENGAL - Semalam lebih kurang pukul 11 malam Conspirasy Virusz and The gang telah melancarkan serangan ke atas group Geng Blogger Sengal (GBS). Mak Simah yang berada di tempat kejadian terpaksa mengurangkan aktiviti mengomen di group tersebut.

Conspirasy Virusz yang telah menggodam cik Adilla Saddam telah mempromote dirinya menjadi Admin group tersebut dan menggulingkan admin dan tok ketua group itu. Conspirasy Virusz juga telah membawa beberapa orang rakan nya iaitu Unta Jet, Ryuk Junior dan Draqulanine Penunggu Hopesland.


Motif utama kejadian Hacking yang pertamakali berlaku dalam group tersebut adalah untuk mengingatkan 5 perkara. Untuk melihat 5 perkara tersebut sila rujuk entry ini.

Addila Saddam yang akan mengambil peperiksaan MUET nya pada hari ini sungguh kalut pada waktu kejadian tersebut kerana blognya juga telah di rampas. Apa yang Mak Simah perhatikan di sini adalah keadaan Addila Saddam seperti dinosaur nak bertelur kerana inginkan kembali blog yang dia chentai.

Group tersebut kini sudah kembali aman dan orang Kampung Sengal sudah boleh post di wall GBS. Apa yang perlu di ingati oleh para admin mana-mana group sekalipun jangan biarkan maklumat peribadi anda di lihat sesuka hati. Tingkatkan security group anda..


Di sini Mak Simah turut mengepilkan beberapa bijik buah tangan daripada Hackers Tersebut.

Saat perkenalan


Unta Jet menjemput sahabatnya


Surat perjalihan kuasa antara GBS dan Conspirasy Virusz
*gambar sumber Mohdhazlan Dreadlock 

Dengan ini tamatlah laporan Mak Simah untuk kali ini.

Kepada Conspirasy Virusz dan Rakan2
terima kasih kerana telah memberi 
pengajaran kepada GBS..



17 comments:

mohdhazlan Dreadlock said...

laporan dari GBS ---majulah sukan tuk negara .hehe

Phat said...

malaysia seri ngan pilifina kan 1 1

Teesaz said...

wargh!! isu besar tol gbs kita.. sampai kena hack bagai. apa pun salam suai kenal dan suai gambar.. trimas utk entri ni..besh2

nia marlissa said...

hehe,boleh jdi wartawan azam nih , msa kejdian berlaku sya tengah tido...

Muhamad Azam said...

alolo cian.. seronok semalam GERUUUUNN

::Mastura Zakaria:: said...

nak ambik muet dan lagi tu...

Boni JLL3 said...

serius ke GBS kene hack?

cik Kartun said...

CK yg masuk room GBS dengan senang hati semlam..
kuar dengan mimpi ngeri!
haish~

Mak Jah said...

boni : mmg betul ape yg mak simah kate tu....kne hacked kaw2 punye...nightmare wooo...kan mak simah kan3??

Miziey said...

Fak! gua ingat GBS tu Geng Budak Sekolahh. Peh! hihi.

ZaroL said...

Fuhhh..gila2.

Diyana Norman said...

pun hado?? haha takde keje hack .. ape lah

blogwalking dr bloglist hiwhiw

kay_are said...

tak pernah tau lak ade geng blogger sengal.. memang ade ke??

Aku Penghibur said...

adehhh kena hackk ...ermm naseb dah okkan ...ermm kunjungan balas kerana ke blog saya

EYFAalias said...

seriously kena hack??

TiraPengemis said...

xperlu nak hacked kalo nak pupuk 5 bnda tue...bg nasihat cukup la...salah guna ilmu da...keje dak2 multimedia lettew..hurmmm...

Draqulanine Penunggu Hopesland said...

wehh... aku x de kene mengena... >.< atoyai.... aku x de kene mengena!!!!

yg hack bukan ak.. =.='

Random Quote GBS