Peminat Setia

Sunday, March 04, 2012

Pengalaman Guna Ubuntu Dalam Pendrive 1 Gig

Hola!!

Hari ni riang pulak rasanya

Kenapa??

Sebab sama dengan tajuk ler haha..

Aku install UBUNTU dalam pendrive cikai aku
dan tengah guna pon sekarang ni..

Quite Good bagi noob yang baru nak try guna UBUNTU nih..
tak susah pon guna nya...


Desktop


Ni aku tengah tulis entry 

Serius aku dok tipu aku boot UBUNTU ni dalam
pendrive 1 Gig jer..

HEHE..

Tapi Windows 7 tetap ada dalam Lappy aku..

aku rasa aku tau kat mana aku nak
Install UBUNTU ni FULL

AdaLAAH

*Nota tapak kaki : Kalau nak try UBUNTU tanya lah bro Shafuan Dimensi Siber


8 comments:

Shafuan Kechik said...
This comment has been removed by the author.
Shafuan Kechik said...

Time kasih tag aku..
Benda baik kene la kungsi kan..

Cik Kay Jue said...

mana lagi ok? ubuntu atau windows 7? hehe..

Cik Lia Lomi said...

baru pertama kali lia mendengar atau melihat perkataan ubuntu ni..

Cik Kamoo said...

APA UBUNTU TU?? 1ST TIME DENGAR

Diyana Norman said...

UBUNTU tu ape? gua buat it sikit

Muhamad Azam said...

Operating system HEHE Linux

Shafuan Kechik said...

Tutor disini http://akushafuan.blogspot.com/2012/03/linux-live-usbdvd.html

Random Quote GBS