Peminat Setia

Sunday, March 25, 2012

Perlu KE Event "Follow" Blog Di FB??

Assalamualaikum..



Ekceli rasanya bukan gua sorang jer yang BONGANG dengan blogger yang ajak follow menggunakan Event di FB.. Gua kalau dapat invitation event Segmen tu gua terima dengan besau hati... Sebesau pipi subsidi cubitan gua nih... Ini tidak..

"Jom FOLLOW saya... Tinggal link tau" - blogger A

"Follow saya, Saya budak baru" - blogger B

Aku ngaku lah aku pon pernah mintak FOLLOW dari blogger yang lain.. TAPI tak ada lah sampai buat EVENT macam perkahwinan LYSSA SECRET ooppps Lysa Surirumah..

Ada cara yang lebih bagus untuk dapatkan FOLLOWER.. Why not new blogger yang menerjah blogger lain, bukan salah pon kan, but it is better !! Biarlah korang mulakan perhubungan, dan rasanya kalau main terjah-terjah lagi best dari buat Event kat FB.. Korang boleh tahu blog yang korang follow tu pasai apa.. Personal.. SEO.. JUAL TRIUMPH baju ker... (-__-")

Rileks lar.. Kalau follower melambak pon, tapi readers kurang nak buat apa kan.. Yang penting tujuan korang blogging.. Jangan la menimbulkan ke- anoy - ingan blogger lain yang sedang berSOSIAL di laman FB tuh dengan korang nyer EVENT yang ngalahkan RETISSS nyer majlis.. HOKEH??

Mungkin awal-awal ni korang tak rasa bila follower ramai tapi readers tak ada.. Tapi lama-lama korang akan rasa macam orang BODOH yang hanya bercakap pada dinding... This happen to me dulu.. :D

Jadikan iktibar.. Be yourself dalam blogging.. Melainkan ko nak jadi PEMES macam aku dulu..


Call me budak CUTE
/\
|
|
|
bukan tujuan FEMES tapi HAKIKAT

Nota Mintak kaki : Entry di taip bukan berniat untuk menyedihkan ati korang.. Auuwww haha!! Jangan salah guna laman sosial untuk jadi FEMES

13 comments:

fyna said...

terbaik entri nih... sebab fyna pun mengalami masalah yang sama. suke2 je wat event mcm tue..adeehh...

zafira othman. said...

perlu ke TRIUMPH tu hah? *malu

wan_cikgumuzik said...

kalau aku dapat event yg mcm tu, tobat2 kena maki punya org yg buat event dan aku sarankan sapa2 yang dapat event bodoh mcm tu, buat mcm aku.. Aku dah buat.. Korang bila lagi.. teruskan berkempen supaya event bodoh mcm tuu dihentikan.. Sampai tak kenal event dengan promot..!!

sekian terima kasih...

cikyuz said...

satu cara promosi yang xberape berkesan sebenarnya buat event2 macam tu...orang lagi menyampah adelah...why not dier terjah blog atau tinggalkan link..tu lagi bermaruah...woooppsss

btw..salam perkenalan :)

Syasya Johan said...

disebabkan itu sekarang join dua group blog je,,group abg ben n kak lyssa..cukup..

Mohd Norafzal said...

la ada gak yang buat mcmtu??haha tu macam entry aku tu..budget retis kikiki

Muhamad Azam said...

tau pon tok.. selepas bengang ngan bebudak tuh

TiraPengemis said...

tue je cara nak up up up follower....dah ramai follower pon xkemana....hahaha

Popkorn said...

ish ish ish
"perlu ke twiter marsha 2'
kih kih kih

Muhamad Azam said...

Jeles la tuh haha

itu namanya nak rasa diri RETISAN sikit haha

Muhamad Azam said...

Tau pon tok nih

MawardiYunus said...

la ada jugk ke... xpnh terpikir utk buat haha

Lyssa Faizureen said...

Waaaahhhh . Nice entry ni .. tetiba.. ada nama Lyssa SEcret di situu . Opsss* . haha .

Random Quote GBS