Peminat Setia

Saturday, March 31, 2012

Salah GUNA Chat Box

Assalamualaikum...

Malam ni aku nak bayar hutang aku kat blog Dimensi Siber pasal salah guna Chat Box..

Sebelum tu tengok ni dulu :

Klik UNTUK LEBIH BESAU

Cuba perhatikan betul2... Apa yang TUAN Ninja cakap kat FiBox Dimensi Siber... Dia tulis apa??

Malas nak sebut, sebab blog aku bukan tempat lusah melusah..
Ni baru satu kejadian yang aku tunjuk..

Blogger lain pon ada mengeluh.. Ada setengah orang tinggal jejak dekat Chat Box yang disediakan... Dia tulis bukan main DASAT lagi ayat.. PERGHHH!!! Kaw Kaw.. Sekali klik link yang dia bagi...
Churp2, SAYS dan banyak lagi link tak sepatutnya yang keluar... Bukan nya link blog diorang..

"Harap korang semua tak menipu dan jangan SPAM link share kat shoutbox orang..Wan tak SPAM shoutbox orang dengan link share .SPAM nie bermaksud gantikan link blog dengan link share , bila orang klik kat shoutbox tu , orang akan terus ke share link tu..Ramai yang Wat nie..Jangan hairan kalau korang tak leh nak tinggal jejak kat shoutbox Wan..Sebab nya Wan dah BAN korang..Selamanya lah korang tak leh tinggal jejak kat shout Wan.."  - Dari Blog Wan Hazel

Tak kurang jugak ada setengah manusia tapi berperangai dajal dengan sengaja letak link diorang Phishing account blogger lain.. Ni lah sebenarnya teknik hacker-hackers yang kacak, cute dan comel yang BIJAK tapi menggunakan ilmu yang dimiliki untuk merampas hak orang lain.. Contoh yang pernah terkena blog kakak gua Pelangi Itu Hijau  - ini entry pasal blog kak Dila yang kena hack : Selamat Tinggal Hacker (s)


Nota Kaki : Korang kalau nak selamat, lalukan dulu mouse korang kat link sebelum klik.. kalau pelik semacam jangan la tekan...

12 comments:

Saddila said...

eeee lusyahnyewww org tu. menyampah tengok!

Muhamad Azam said...

SO LUSAH kan.... GRRR

Lady said...

ish3... "molek"nyer bahasa

eyka said...

nak masuk blog orang lepas tu nak cakap macam tu ,, memang betul2 salah gunakan CHATBOX tau ....

CikAnyss' :O said...

anys xnaj sentuh chatbox , apatah g link ;D takot,...

Junejune c budak sowt said...

wahhhh . mmang trsangat 'wwooowwwww' lha ayat tu . mmang kdang2 bwat gram lha orang yg bwat cam tu kt caht box . kta smangat pnya nk vsit blog tu , tp tipah tertipu plak . huhuhu

KorN said...

bahasa budaya kita

Putry said...

haha betul2 selalu terjumpe blogger cam tu.. ukhuk.. last2 skang ni putry tak guna shoutbox.. pdn muka putry hekhekhek... putry dtg singgah komen dan folow sekali... selamat bekenalan :)

misz_eyza said...

betul jajam...eyza slalu sgt terkna macam tue...sbb tue mls nak balas BW yg ada dlm fibox kalau org tue tak dikenali...

Wan_hazel said...

setuju...byk yg wat macm tu..

Koding said...

Akan akan delete mesej shout yg tidak diingini...

Amir Baker said...

SETUJUUUU!!! bkn kat blog je, twitter pun sama. Menyusohkan.

Random Quote GBS