Peminat Setia

Sunday, March 04, 2012

"Segmen I Jejak Blog U, U Jejak Blog I" - By Mak Simah


Assalamualaikum !!

Hari ni mak simah nak ajak geng
Blogger semua main jejak-jejak..

Sayarat-syaratnya :
  1. Follow blog ni - sunat sebab Mak Simah bukan Hot Setap *tapi afdhal kalau follow
  2. Like fan page - Sunat jugak walaupon korang dah sunat tetap sunat Like
  3. Buat satu entry bertajuk "Segmen I Jejak Blog U, U Jejak Blog I" - By Mak Simah
  4. Tulis lah sikit-sikit pasal diri korang
  5. Tepek Banner yang tak rupa banner kat atas tu - linkkan banner ke entry ni yer
  6. Tinggal link entry korang kat ruang komen
  7. Boleh la saling menjejaki blog rakan lain di Blog List- jangan lupa WAJIB follow tau blog peserta lain..

Insyaallah Flower Follower blog korang akan bertambah..

Orang yang pertama, 25 dan 50 
akan Mak Simah buat review blog dia..
SEGMEN TAMAT HINGGA PENGOMEN KE = 50
Dah jejak 50 barulah Mak Simah buat REVIEW blog TAU

*Nota kaki : Ni Kali pertama Mak Simah buat SEGMEN memang Mak Simah
harapkan penyertaan korang 

Kalau dapat sambutan Segmen ni akan dibuat untuk kali ke 2 dengan limit lebih besar

**UPDATE TERKINI :  Mak Simah tambah lagi seorang akan di review at RANDOM yang menarik hati Mak Simah
BIG SMILE FOR YOU :D

34 comments:

jal said...

jal join.....

http://sayagilerpurple.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html

Zaidalifah Hussin said...

http://kumahuitu.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html#links


bonde join yea.....
jom jejak blog i...nnt i jejak blog u back..

SLUMBER SAGUN said...

join :)

http://budakpendekberblogging.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html

CikAnyss' :O said...

nak join laa , review anys gak , hehhee

Mohd Norafzal said...

mak simah, klu tok ketuat sempat..tok ketuat join ye :)

AiSyA LiEzA said...

join ^^

http://aisyalieza.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html

D' Black Writer said...

Mai nak join yee!

http://wirawanceritera.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html

ezzamalik said...

join

http://ezzathepolkadots.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html

Miss BaNu said...

http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html

arasewel said...

http://mimishyou.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html

sha my heart said...

oo, segment akak tak nak join. ni yg nak marah ni. Hehe, gurau je.


semoga berjaya ye =)

Puteri Cahaya said...

http://myra-inmemories.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html

Miziey said...

Ke hadapan punggung saudara azam,
saya dapati saudara ada mengomen sepatah dua ribu kata didalam blog saya. Sudilah kiranya hati dan pankreas saya ingin membalas komen saudara tersebut. Adalah ingin ditegaskan disini bahwasanya komen ini memang saya taip sendiri dan tidak dikopipes sepertimana yang dilakukan oleh saudara terhadap blog saya. Ini kerana saya mendapati terdapat beberapa perkataan yang salah tatabahasa serta penggunaan ayatnya. Malah, didalam komen saudara itu ada dinyatakan bahawa komen itu merupakan komen pada status di MUKABUKU. Jadi, saudara telah kantoi kepada saya bahawa saudara melakukan kegiatan mengkopipes komen pada status dan kemudian menampalnya pada komen blog saya pula. Ini sebenarnya kegiatan yang tidak sihat. Sudah tentu saudara fikir bahawa saya tidak akan membaca komen itu sehingga ke perkataan yang terakhir bukan? jika begitu saudara silap. Saya dah habiskan masa selama 10 menet 32 saat membaca komen panjang saudara dan terus terang saya katakan, ketiak saya mula gelisah kerana komen yang dihidang terlalu panjang dan sukar untuk dihadam oleh pembulur darah saya. Tak apa jika saudara ingin berkelakuan sebegitu akan tetapi ingin saya nyatakan tapir ternakan saya tak diberi makan gara-gara saya sedang menaip komen ini untuk menjadi tatapan dan bacaan saudara tatkala sedang melakukan aktiviti membuang air besar didalam tandas. Apa lagi yang ingin saya katakan. Ouh ya, tapir serta singa emas yang membaca komen saudara berasa sedikit kesal kerana saudara seperti kekurangan idea dan tidak kreatif didalam memberi komen. Mungkin, ada baiknya saudara pergi beli buku nukilan Dr.Rosmery yang berjudul "how to comment for dummies" yang berharga RM21.90 senaskah dan belajar cara-cara dan adab-adab mengomen disitu. Saya rasa ada baiknya saya hentikan penulisan saya sehingga saat ini kerana sepertinya dah terlalu panjang komen yang saya taipkan ini. Diharap saudara mengambil iktibar dari komen yang saya hasilkan dan jangan la main kopipes lagi. Orang ramai tidak suka tukang kopipes. Jadila insan yang berguna dan hasilkan komen yang bernas lain kali.
Yg benar dan menaip komen ini,
Miziey bukan nama sebenar.

AMALINA YA'AKUB said...

join sini..

http://lavender498032.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html

BERT said...

rajinnye buat segmen

Mr. E'raz Fadli said...

http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html

Joined!

Fahz said...

join segmen

http://nurfahz85.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html

arenis said...

saye join :)

http://tentangid0paq.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html

n|mcd said...

nani noin :))

http://n-mcd.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-u-u-jejak-i-by-mak-simah.html

zakie_1459 said...

http://zakie11.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html

dah join arap dapat preview blog sayer

Ct Aliah said...

done. http://sitialiahali.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html

iZZAh HaFizAh said...

http://izz9994.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html

izz join..jom laa jejak izz :)

lydia mustafar said...

http://loveistiqamah.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html

sy join mak simah..huhu... jom jejak blog i..!

Zamani said...

http://zamani84.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html

Zam join ;)

Zaidalifah Hussin said...

Dah link kat sini tp hanya seorang jew yg follow...

bonde cadangankan buat la list blog mcm blogger MD buat tu..cari tu cepat dan mudah nak follow back... TQ

aquz f-khan said...

http://diaryaquz.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html


i join

ARDIFAUM said...

terima kasih to visit my blog terima kasih atas komen yang ada beri,insyaAllah saya cuba perbaiki:)))
http://min-ceriteraseorgaq.blogspot.com/

pu3alvin said...

http://fazlifaz.blogspot.com/
dtglah lah n tggal kan komen anda tentang my blog...tQ

pu3alvin said...

http://fazlifaz.blogspot.com/
dtglah lah n tggal kan komen anda tentang my blog...tQ

ahmad said...

dah buat blh la check yer..thank you so much..

http://sungguhsedap.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html

Cik Lia Lomi said...

join sini

http://liailnia.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i.html

hieda aziz said...

join..:D

http://luvbellyda.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html

hieda aziz said...

join..:D

http://luvbellyda.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html

sueshe said...

salam Mak Simah, mama aina join walaupon bukan yg pertama, 25 n 50..hihihi..salam perkenalan dr sy :)

http://sikecilaina.blogspot.com/2012/03/segmen-i-jejak-blog-u-u-jejak-blog-i-by.html

Random Quote GBS