Peminat Setia

Thursday, March 15, 2012

Tips Maintain UV Nuffnang

Gambar dari abang GOOGLE :D

Assalamualaikum.

Semalam aku ada tweet berbunyik :

"Alhamdulillah tercapai sudah target harian lebih kurang 100 UV harap esok pon sama AMIIIN! "

So ada la seorang gadis genit tanya gimana aku maintain UV sebabyak tuh
Ok Caranya mudah..

  • Rajin update blog semestinya lah kan
  • Selalulah join segmen yang dianjurkan blogger setaraf RETIS
  • Rajinkan diri menjengah blog yang korang follow, jangan lupa komen dan tinggal jejak. *TINGGAL KOMEN lagi bagus bagi menunjukkan kewujudan korang HEHEHE. 
  • Selalu PING entry kat Kelab Blogger, busuk.org dan macam-macam tempat lagi
  • Buat entry yang menarik pon kena jugak kot
  • Ada setengah blogger buat tutorial untuk tarik Viewers
Itu je lah kot.. Bukan apa rugi kalau kita pasang iklan macam Nuffnang tapi UV rendah kan kan kan??
Harap tips ni membatu korang tak banyak pon sikit jadilah.

Nota MINTAK kaki : Lepas ni kalau aku target 200 UV sehari boleh tak?? korang support aku eh!! HEHEHE


18 comments:

.: iEyLa :. said...

better tinggal komen dr tnggl jejak kt chat..hihi

Pencetus Fenomena said...

wah macam nie rupana dik..lepas nie abang try kalau x leh siap ko!..ahahaha :P

Muhamad Azam said...

OWHH gerun nya haha

Mohd Norafzal said...

aku suka usha dari jauh..almaklumla secret admire

O CIKTEDDY said...

tips ni bagus tp kalo mcm cik yg mmg malas bw ni..kui3

Jahidih Saili said...

wah..thanx..boleh tahan tips ni.

zafira othman. said...

aku benci la dgn ko dik :P

Saya Disini said...

tq tips

Nor Quraishia said...

wah ! nak dpat 100 UV sehari susah lar. hehehe ^.^v

Pamie said...

tahniah bro..usaha lagik..boleh je UV 200 sehari :)

Shafuan Kechik said...

ketepi ketepi ketepi
nk komen jugak..huhu

M@W@R Q@SeH said...

tq...usaha lg...blog sy pn uv dlm 100++ juga

LiNda said...

thankz sharing tips..linda pon ngah usaha ni nak naikkan traffic....tahniah, dah cecah 100:)

MatahatyCikMentega said...

tggl kn jejak mcm ni...? ngeee...:P

Nyna said...

nak dapat kan 100 uv sehari rasanya mcm susah je

Pka Rahim said...

jemput join segmen pka

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/03/pka-rahim-segmen-rakan-blogger-saya.html

tq :)

P#eoniX said...

thanx for tips...

UmmiAbi said...

Wah...bestbyer...Tp malasnyerr...Hehe...ni tips utk org rajin kan?hehe

Random Quote GBS