Peminat Setia

Sunday, April 08, 2012

Keputusan Gua... =D

Assalamualaikum...

Pada tangal 8-April-2012... *hari ni laaa

gua dah buat keputusan...
Keputusan apa pulakkk??

Before that tengok gambo ni dulu..

Klik Untuk tumbesaran
Ok dah bacakan... Tawaran dari UniKL MICET yang gua dapat on the spot masa pergi Karnival Pendidikan Negeri Melaka... Diploma in Chemical Engineering Technology (Food)

Mesti korang tanya gua terima ker tak kan.. 

The answer is YES... gua terima tawaran ni...

Bukan ke UniKL ni IPTS??

Yes IPTS but under MARA..

Lagipun kursus yang dia tawarkan ada kaitan dengan makanan EKEKE... BENGONG  makan ajer yang otak gua ni pikir..

Gua dah kaji tentang jurusan ni dan aku dapat banyak Feed Back positive berbanding negative..

antaranya

"bidang pon masih baru di pasaran malaysia... cerah peluang kerjaya... food tech dh biasa.. tapi something about food chemistry rite..?" -by CIGU GUA


Sebab ape GUA pilih tawaran ni??
  • ada Loan MARA... *Insyaallah gua akan buat yang terbaik untuk tukar LOAN MARA tu jadi BIASISWA...
  • Tempat belajar... *dekat sebab dalam MELAKA, biarlah abang ngan akak aku jer duduk jauh buat nyer jadi ape-ape kat orang tua gua... *who knows kan 
  • Elaun sara hidup disediakan lebih kurang RM 500++ *ceh mata duitang
  • Nak menjadi sesuatu yang lain dalam keluarga gua *Emak gua, akak gua, Abang gua-semua nih CIGU 

Dokumen2 Dalam Sampul Surat =D


Green light dah diberi dari parents.. So gua dah tak sabar nih nak sambung belajar sebab beberapa bulan ni gua asik duduk rumah jer.. OTAK pon dah terburai ... Time untuk ubah masa depan keluarga gua!!!

Nota Kaki : Masalah mungkil timbul bila datangnya surat temu duga IPG... PERGHh... Tunggu dan lihat =D

  Doakan gua sukses dalam pilihan ni yer READERS tercinta

SAYANG KORANG

RAWR!!


15 comments:

MawardiYunus said...

gud luck bro

tunz said...

good luck...kat mana campus melaka?
dpt interview IPG tu pegi je la...

Muhamad Azam said...

Temuduga wajib pergi..
campus melaka dekat naning

ciksukaberangan said...

all the best in life :)

farah.fauzi said...

hidup unikl!! aku pown dpt gk.. tp jaoh weyh.. nun jaoh kat kedah.. jadi org utara laa aku.. :D

najibah('; said...

gudluck :D

deno said...

congrates!!! :)

ummithuraiyaramley said...

tahniah..semoga success slalu..

afzalsukasuki said...

alhamdulillah tahniah dik :) hope ko belajar bebetul.abis cepat, cepat keje then lah banje aku ngn 1st gaji ko insyaAllah :)

Muhamad Azam said...

Akan satu hari nanti tok

Pka Rahim said...

hi..
jemput join segmen pka.

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/04/segmen-pka-rahim-feberet-color.html

tq :)

Najwa Syuhada said...

best of luck , may Allah bless you ;)

Hafizulliyana Mohd said...
This comment has been removed by the author.
Hafizulliyana Mohd said...
This comment has been removed by the author.
Fazrina Elysa said...

can i ask fr your num fon nak tnya detail pasal course ni?

Random Quote GBS