Peminat Setia

Wednesday, September 19, 2012

Pengalaman Baru

Assalamualaikum...

AHAHAH blog dah lama tak berusik..
Gua sekarang Makin SIHAT!!

Gua sekarang LEBIH MENYAYANGI MICET!!

Gua sebenanya baru je lepas kem JPAM...

Jabatan Pertahanan Awam Malaysia..
LAtihan diorang bagi kat kitorang memang osem...

Yang paling best pengalaman kawad formasi...
Pegang ular..
Belajar cara padam api..
Cara ikatan untuk selamatkan mangsa..
CPR!! ini yang paling besar nilainya..

Walaupun kitorang dilatih macam nak jadi sojal..
Tapi ilmu yang diorang beri memang takkan kitorang lupakan..
Bukan senang nak dapat pengalaman baru..

Setiap hari kita akan belajar benda baru..
Kita akan ketahui kekerdilan kita..
kita akan tahu betapa ceteknya ilmu yang kita miliki..
Kita akan tahu betapa luasnya alam ni...

EH tetiba kelua memacam ayat..

Sekarang ni cuti mid-sem... So minggu ni memang berjimba sokmo la aku kat rumah ni kan.. Tapi yang tak best nya semorang tadak kat rumah,... depa semua gi sekolah..

Aishhh!! Bosan dok rumah sensorang..

Minggu depan gua kena sedia lah nak ngadap dugaan...
2 lab session... means 2 lab report kena siapkan dalam masa seminggu!! T__T gilak bah itu...
Ada test Computing... HOMAI!!!.

JAJAM!!! FAAAIITINGGGGG!!!

7 comments:

MRS Rongoks said...

hhihihi..sabar2 .

farah.fauzi said...

wallaweyh...da pg kem JPAM la.. ktorng JPAM time mid sem next year..mmg kne tnggu jee laa kn.. haha..lepak jom weyh.. sumpaa bosan ble ttbe UniKL jee yg cuti @_@

afzalsukasuki said...

kalau dah berani pegang ular pasni leh la keje zoo kan?kan? ngeh3

Aida Omar said...

kah3.. wa sokong komen afzal. JPAM best woo aktiviti dia.. wa dulu kena paksa main burung hantu 2-4 pagi dalam hutan. Nasib tak terkencing.. haha

syamsid said...

woahhh lame x singgah blg jajang nih . hik4

zulhilmi tempoyak said...

ble ngko nak update ni..haha

mieza said...

haaa, da puas kem.
kne siapkan report plak..
hamek kau!!
hehee

Random Quote GBS