Peminat Setia

Wednesday, February 29, 2012

To : HACKER HANDSOME CONSPIRASY VIRUSZ

Assalamualaikum
HACKER HANDSOME CONSPIRASY VIRUSZ

Terima kasih sebab bagi kitorang
:::PESANAN:::
5 Perkara Yang Perlu Di Ingati.
1. Bercakap Benar Pada Sesiapa.
2. Menghormati Orang Yang Lebih Tua.
3. Jangan Terlalu Bangga Dengan Ilmu Yang Ada....
4. Jangan Memusuhi Orang.
5. Bertindak Mengikut Akal, Bukan Perasaan.

Kitorang mintak maaf kalau
kitorang dah terlupa buat 5 pesanan tu..

So PLEASE nak group Geng Blogger Sengal 
Please...



BEN ASHAARI : BLOGLIST APRIL 2012


Ok malam ni serang segmen abang Ben WOOT! WOOT

Assalamualaikum
pembuka bicara

Straight to the point dont belok-belok
hehehe

Aku nak masuk dalam bloglist kamoo semua
sebab aku nak share cerita-cerita yang lawak..
Sebab aku dah taknak jadi macam dulu 
di cop hipokrit sebab sorok diri aku sebenar..

KIH KIH KIH

Dua hari dah aku buat entry lawak
Harap korang suka lah..

Oh Selain tu aku gak nak tambah kawan blogging



Hope sudi letak budak cute ni dalam bloglist korang
Cute la sangat KIH KIH KIH...

Amukan Sang Ratu Rimba JomBelah Sebelum Melingkup

Gambar Tiruan Sang Ratu


TERUKBETUL
- Kalau semalam saya melaporkan tentang adengan tidak senonoh yang dilakukan oleh sepasang remaja yang menerima arahan daripada Sang Ratu Rimba JomBelah Sebelum Melingkup, hari ini ada perkabaran yang tidak baik telah berlaaku di Kampung Seri Mengulau (klik untuk lokasi).


Sang Ratu dikatakan telah mengamuk kerana dirinya telah di sula sebagai hukuman daripada pihak Jambatan Ukhwah maksud saya Jambatan Agama Islam. Sang Ratu telah mengarahkan hulu balang, jembalang, belalang dan kelalang kon untuk menyerang penduduk Kampung Seri Mengulau.


Saya memberanikan diri untuk menemuramah Sang Ratu yang sedang marah dan muka nya agak *blushing* sebab darah dah penuh kat muka.

*tapi cikgu biologi Mak Simah kata mungkin dia ada demam  sebab tu muka dia merah.


Ikuti sesi temu ramah antara saya dan Sang Ratu :

Mak Simah : Assalamualaikum Sang Ratu kenapa sang ratu menyerang kampung ni?

Sang Ratu : Cilako kau.. Yang kau bagi salam kat hantu ni kenapa? Aku sepupu sepapat setan terbakor aku bila kau bagi salam. URGHHH...

Sang Ratu melalak seketika.

Mak Simah : Maafkan saya sang ratu. Saya tak sengaja. Boleh tak Sang Ratu jawab soalan saya cepat sikit saya nak masak ni untuk anak-anak buaya dekat rumah tu.



Sang Ratu : Maafkan saya. Saya ter-over melalak pulak. Baiklah saya sebenarnya marah sebab tu saya serang kampung ni.


Mak Simah : Marah kat siapa tu yer?


Sang Ratu : Kat budak dua ekor tu lah! Saya suruh nyonyot jer ekor ular tu bukan nya suruh diorang masukkan sekali dalam lubang kubur aku. Aku tak suka ular sebenarnya sebab selalu kena patuk dalam kubur sebab masa hidup atas dunia tak istinjak.


Mak Simah : Oh itu kisah nya. Kalau macam tu Sang Ratu dah salah serang. Budak-budak tu dah di bawa ke pusat pemuliha akhlak Kampung Seri Sentosa.


Sang Ratu : Lah awat tak habaq awai2.. Penat saya suruh hantu bawahan saya serang kampung ni. Dah awak ketepi sikit saya nak guna magic saya untuk pulihkan keadaan kampung ni.


Mak Simah bergerak ke tepi. Dengan cahaya bulan.. *eh! itu ayat sailormoon.. ok  ubah..

 "Doton Cirit Engkau Keluar" <--- sihir sang ratu ni macam jutsu citer naruto lak.. layan je lah ye..



Selepas menggunakan sihir itu, Sang Ratu hilang dari pandangan saya dan saya lihat keadaan kampung sudah kembali  normal.


Penduduk kampung kemudiannya mendapatkan Mak Simah dan melambungnya kerana sudah berjaya menyelamatkan keadaan kampung. Mak Simah akhirnya mendapat ganjaran harta benda yang banyak sebagai "a token of appreciation" dan hidup kaya raya.


Berita dilaporkan oleh Mak Simah. Yer aku sendiri. Walaupon dah kaya raya aku tetap akan menulis berita untuk kamu semua. :D

Tuesday, February 28, 2012

Pasangan Berkelakuan Tidak Senonoh Di Tahan

TERUKBETUL - Sepasang ...manusia bukan selipar telah ditemui berkelakuan tidak senonoh di sebuah kandang ular berhampiran Kampung Seri Mengulau di Terukbetul. Pasangan tersebut dikatakan telah melakukan perkara terkutuk itu setelah mengalami mimpi yang meminta mereka melakukan perkara tersebut. Masalah nya  sekarang perkara apa yang telah mereka lakukan sebenarnya?


Pegawai perubatan Jambatan Agama Islam daerah Terukbetul dan penduduk kampung yang menyaksikan adengan tersebut mengatakan pasangan tersebut telah menyonyot (*bahasa apa daa) ekor ular yang berada di kandang tersebut. Mereka juga dikatakan telah memasukkan ekor ular tersebut ke lubang dubur Kubur Ratu Rimba JomBelah Sebelum Melingkup yang berada berhampiran kandang ular itu.


TRIVIA EKSTRA! Ratu Rimba JomBelah Sebelum Melingkup = lagenda kampung tersebut yang mempunyai banyak sakti. Ratu yang dikatakan botak mempunyai rambut yang cantik panjang mengurai setelah melakukan treatment dari Warung Mak Piah.


Apabila di tanya mengapa mereka melakukan perbuatan tersebut mereka menjawab satu mimpi dari Ratu Rimba JomBelah Sebelum Melingkup telah meminta mereka melakukan perkara terkutuk itu. Mereka yang takut akan kesaktian Sang Ratu telah mengikuti segala suruhan tersebut.


Pihak Pegawai Jabatan Agama Islam mengatakan pasangan tersebut akan di hantar ke pusat pemulihan akhlak Kampung Seri Sentosa untuk memulihkan mereka dari kesesatan yang mereka alami akibat tidak memasang lampu ketika tidur.


Oleh itu seluruh warga daerah TerukBetul dinasihatkan agar memasang lampu bagi mengelakkan kejadian berulang. Penduduk juga diminta agar tidak mempercayai mana-mana mimpi dari Sang Ratu kerana Pegawai Jabatan Agama Islam daerah TerukBetul telah menyula Sang Ratu akibat menggangu pasangan tersebut.


-nama pasangan tidak disiarkan kerana mereka malu-malu nanti jadi FEMES macam penulis artikal ini.


Laporan disediakan oleh Mak Simah wartawan kampong.

Monday, February 27, 2012

Jom Kurangkan Masa Untuk Boot PC anda

Assalamualaikum..
Hari ni sesaja nak bagi  tuto pasal nak lajukan 
boot Pc anda..
*bagi yang tak tau boot to maksudnya on komputer kot hehe
bahasa paling mudah nya

Korang selalu asal on PC or lappy
bukan main lambat nak keluar korangnyer Desktop

so korang nak kurangkan masa yang diambil untuk boot tak
*mesti semua nak kan2


Ok korang hanya perlu donload Soluto

Install kan program ni..

Then korang manage la 
program mana yang melambatkan korang nyer boot 
*boleh pilih sama ada nak pause atau delay

Pause untuk on program tu selepas computer anda betul-betul dah abis proses boot
Delay pulak korang off program tu terus dan program tu hanya akan on semula bila korang bukak

Tengok Video ni Untuk fahami lebih hehe

mamat ni boot lama wo 6 minit
sanggup ke tunggu??






*NOTA KAKI : Boot aku hanya 48 saat jer HEHEHE

Segmen Tambah Follower Tanpa Blogwalking by MD


So apa lagi? Sapa yang tak suka follower yang ramai kan? Simple ja.. 
Apa yang korang kena buat ialah :

1. Buat entry bertajuk "Segmen Tambah Follower Tanpa Blogwalking by MD".
2. Letakkan banner di atas dan linkkan terus ke entry ni.
3. Buat entry simple ja.. Tak payah susah-susah.
4. Tag beberapa orang rakan.
5. Tinggalkan komen di entry ini.

Tarikh Tutup : 3/3/2012  29/2/2012 pukul 11.59pm (maaf.. terpaksa diawalkan)


Nota Tambahan :

  • MD sendiri akan buatkan link follow button korang.. jangan risau..
  • Sistem grouping akan dijalankan.. Korang akan dibahagikan kepada beberapa group.. Satu group 50 orang.. So korang kena follow 49 ja la.. Nanti kalau letak beratus nantu pengsan pulak..
  • Selepas korang telah ditetapkan dalam group mana, korang mestilah follow semua skali peserta dalam group tersebut.. Jujur ok !
  • Waktu menfollow akan diberitahu kelak.. Korang boleh follow blog MD dan like page facebook MD untuk mengetahui maklumat lanjut..


Jom join..


Sunday, February 26, 2012

Senjata Merbahaya Di MALAYSIA!! - Wajib Baca

Assalamualaiku..

Tajuk ni korang wajib baca!!

Senjata ni semua orang ada...
*cuma kita sedar dengan tidak jer
kewujudan senjata itu

Senjata ni membunuh secara HALUS
Ianya ibarat santau angin..
Mampu membunuh sekelip mata..

Ia datang ibarat angin lalu...

Kalau tengah ada orang tengah makan
dan senjata ini dikeluarkan nescaya..
Arwah la mereka yang di serang dengan senjata itu
akibat.. tercekik

Kalau suami isteri sedang tidur dan senjata ini di keluarkan suami
nescaya si suami akan di terajang, di karate
atau lebih hebat.. di kerat 18!!

Senjata ini hanya merbahaya di Malaysia..
Di luar negara mereka merasakan
Penciptaan senjata ini adalah satu kebaikan..

Nak tau tak senjata tu jenama apa??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ianya KENTUT!!!

*tips untuk memperhebatkan senjata anda

  • makan telur rebus  sebiji dua sekurang-kurangnya 
  • makan petai atau jering bersama tempoyak
  • makan bawang putih sebanyak mungkin - sambil tu boleh kuatkan antibodi
HEHE!!
ini kisah orang mengong!

HEHEHE!!

Mimpi Paling Sengal Minggu Ini..

Assalamualaikum
Hari ni baru aku update blog aku..
Rindunyer nak update..

Kemana aku selama ni??

Erkk..
Aku gi lepak tepi pantai

Motif : Ikut mak aku, sekolah 
dia buat kem motivasi..

Ok pasal  kem motivasi tu kita ketepikan dulu
balik semula pada tajuk entry aku hari ni

MIMPI PALING SENGAL

Mimpi paling sengal aku yang pertama pada
minggu ni pasal Keputusan SPM
*actually mimpi pasal menda alah ni
dah makin menjadi sebab 3-4 minggu lagi 
keluar la result kot hehe..
Nebes nyer aku..

Kalau mimpi pasal ni jer gerenti tersedar..
Sebab dalam mimpi tu aku dapat keputusan yang @#$%!

Menggerunkan..
Takut dan malu sangat nak cakap kat sini

Mimpi yang kedua pulak aku mimpi pasal 
Aznil nak balas tweet aku kat twitter
*mimpi hari selasa esok nya..

Tengok la sendiri gamba nih


HEHE!!
Jangan jeles tau.. Mimpi jadi realiti..

Mimpi sengal ke tiga aku pulak
Earning Nuffnang aku meningkat..

sebab tu aku  tulis pasal Duit Nuffnang Seribu DAh ..

Memang sengal mimpi aku nih..
Buat tidur aku tak tenang..
Asal bangun pagi terus on lappy
tengok betul ke tak..
*sambil nyanyi lagu Menaruh Harapan

Tapi tak naik jugak HEHEHE...
But ill try to maintain in blogging..

Never Give Up
so aku
Give Down

HEHE...

ok lah tu jer entry aku kali ni..

Friday, February 24, 2012

10 Kapal Selam Merbahaya

Ok readers semua..
Hari ni hari Jumaat

Kalau dua hari lepas cakap pasal 

Hari ni nak bagi korang baca
pasal Kapal Selam pulok

10. Los Angeles Class – USA


Ciri-ciri :
  

    
Sesaran:Dipermukaan: 6,082 tan Menyelam:6,927 tan
Panjang:362 ka (110 m)
Lebar:33 ka (10 m)
Pendorongan:1x reaktor nuklear GE PWR S6G, 2x turbin 35,000 hp (26 MW), 1 motor bantuan 325 hp (242 kW), 1 aci
Kelajuan:Dipermukaan: 20 knot
Menyelam: 20+ knot (rasmi), 33+ knot (reported)
Jarak:Bahan api perlu ditukar selepas 30 tahun
Ketahanan:90 hari
Kelengkapan:129

9. Rubis Class – France


Sesaran:2400 tan (timbul)
2600 tan (menyelam)
Panjang:73.6 m
Lebar:7.6 m
Drauf:6.4 m
Pendorongan:Reaktor tekanan air nuklear K48 (48MW) ; 2x pengulang alik turbin ; 1x enjin elektrik (7 MW); 1x bebaling
1x pengulang alik diesel SEMT Pielstick8 PA 4V 185 SM - 1x enjin bantuan, 5 MW.
Kelajuan:over 25 knot (46 km/j)
Jarak:Tiada had
Kelengkapan:10 pegawai
52 pegawai waran
8 pegawai rendah
Sistem penderia
dan pemprosesan:
DMUX 20 sonar aktif/pasif
ETBF DSUV 62C - sonar jujukan pasif ditarik
DSUV 22 sonar jujukan pasif silinder dengan transducer aktif
DRUA 33 radar
ARUR 13
Persenjataan:Anti-kapal selam : 4 x 533mm tiub torpedo untuk F17 mod2
Anti-surface : 14 Exocet SM39
Mines


8. Victor III Class – Soviet Union


Sesaran:4,950 tan ringan; 6,990 tan biasa/7,250 tan menyelam.
Panjang:93 hingga 102 meter (303 hingga 335 kaki)
Lebar:10 m (33 kaki)
Draf:7 m (24 kaki)
Pendorongan:2x reaktor tekanan air VM-4P (75 MW setiap satu), 2x turbin stim OK-300; 1x bebaling berbilah 7; 31,000
shp pada 290 rpm—2 motor krus elektrik kelajuan rendah; 2 props pada satah kemudi; 1,020 shp pada 500 rpm
Electrik: 4,460 kw tot. (2 × 2,000-kw, 380-V, 50-Hz a.c. OK-2 penjana turbin, 1 × 460-kw set penjana kecemasan diesel)
Ketahanan:80 hari
Kelengkapan:27 pegawai, 34 pegawai waran, 35 lain-lain pangkat


7. Sierra Class – Soviet Union

Kapal selam Kelas Sierra I (nama pengenalan NATO) atau Projek 945 (Барракуда/Barrakuda) merupakan sebuah kapal selam berkuasa nuklear buatan Kesatuan Soviet yang mengantikan kelas yang separuh berjaya kapal selam Projek 705 Lira (Alfa). Kelas Sierra mempunyai dua lapis dinding titanium yang ringan dan kuat yang membolehkan kapal selam di dalam kelas ini menyelam lebih dalam, mengurangkan tahap bunyi yang dihasilkan dan meningkatkan ketahanan kepada serangan torpedo.
Kapal selam Kelas Sierra II atau Projek 945A (Кондор/Kondor) pula merupakan sebuah kapal selam dengan rekabentuk keluli kekuatan tegangan tinggi.


6. Trafalgar Class – UK


Sesaran:5200 tan
Panjang:279 kaki
Lebar:33 kaki
Drauf:31 kaki
Pendorongan:Turbin stim berkuasa nuklear
Kelajuan:30 knot
Jarak:Tiada had, kecuali oleh bekalan makanan
Kelengkapan:130
Persenjataan:Peluru berpandu serangan daratTomahawk. Torpedo panduan wayar Spearfish.


5. Type 093 Shang Class – China


Displacement:6,000 - 7,000 tonnes submerged[2]
Length:110m
Beam:11m
Draft:10m
Propulsion:Nuclear reactor
Speed:35 Kts
Range:Unlimited
Complement:~100
Armament:6 torpedo tubes
Torpedoes
Cruise missiles
Anti-ship missiles


4. Astute Class – UK


Sesaran:7,800 tan menyelam
Panjang:97 m (323 kaki)
Lebar:11.3 m (37 kaki)
Drauf:10 m (33 kaki)
Pendorongan:2x reaktor Rolls-Royce PWR, MAN(penjana berkuasa diesel Paxman) 1900 kilowatt
Kelajuan:29 knot (54 km/j) menyelam
Jarak:Batasan oleh bekalan makanan dan keperluan peyelenggaraan.
Kedalaman ujian:300 m
Kelengkapan:98 pegawai dan anak kapal (muatan sehingga 109)
Sistem penderia
dan pemprosesan:
Sistem Bawah Air Thales Sonar 2076, pembunyi-echo kedalaman Atlas Hydrographic DESO 25, 2 x periskopThales Optronics CM010, sistemSuccessor IFF Raytheon Systems Ltd
Persenjataan:6 × tiub torpedo 21 inch (533 mm), 38torpedo Spearfish, peluru berpandu krus UGM-84 Harpoon dan Tomahawk Block III; periuk api laut


3. Seawolf Class – USA


Sesaran:Timbul: 8,600 tan Menyelam: 9,138 tan
Panjang:353 kaki (107 m)
Lebar:40 kaki (12 m)
Pendorongan:1 S6W PWR 45,000 hp
1 motor dorongan tenggelam kedua
1 aci
1 screw
Kelajuan:Timbul: 18 knot Tenggelam: 25+ knot
Jarak:Tiada had, kecuali bekalan makanan
Kedalaman ujian:2000 kaki (610 m)[2]
Kelengkapan:140
Anak kapal:14 pegawai; 126 lain-lain pangkat
Persenjataan:8x 660 mm tiub torpedo (50 peluru berpandu Tomahawk/Harpoon/torpedo Mk-48)


2. Akula II Class – Soviet Union


Project 971 Щука-Б (Shchuka-B, 'Shchuka' bermakna tombak, nama pengenalan NATO "Akula"), merupakan sebuah kapal selam penyerang berkuasa nuklear yang pertama kali diaturgerak oleh Tentera Laut Soviet pada tahun 1986. Akula ("jerung") juga merupakan designasi Soviet bagi sebuah kapal selam peluru berpandu balistik yang diberi nama kod kapal selam Kelas Typhoon oleh NATO.
Terdapat tiga sub-kelas bagi Shchuka, yang terdiri dari tujuh buah kapal selam asal "Akula I" yang dibina antara tahun 1982 sehingga 1986, lima buah kapal selam "Akula Dipertingkat" yang dibina pada tahun 1986 sehingga 1991, dan dua buah kapal selam "Akula II" yang dibina pada tahun 1991. Perbezaan di antara sub-kelas Akula Dipertingkat dengan Akula II menjadi perdebatan oleh beberapa sumber. Walaupun begitu, designasi Rusia bagi kesemua kapal selam ini adalah Schuka-B, tidak kira apa jua pengubahsuaian yang dilakukan.
1. Virginia Class – USA


Kelas dan jenis:Kapal selam penyerang
Sesaran:7,900 tans (7,800 tan panjang)
Panjang:377 kaki (115 m)
Lebar:34 kaki (10 m)
Pendorongan:reaktor S9G
Kelajuan:>25 knot (46 km/j)
Jarak:Tiada had kecuali bekalan makanan
Kedalaman ujian:> 800 ka (244 m)
Kelengkapan:134
Persenjataan:12xVLS (peluru berpandu krus BGM-109) dan 4x tiub torpedo 533mm (torpedo Mk-48)
Nota:Kapal selam di dalam kelas ini adalah:Virginia, Texas, Hawaii, North Carolina, New Hampshire, New Mexico, Missouri, California, Mississippi, Minnesota, North Dakota



Kalau tengok semua lebih kurang jer rupanya..
Tapi cuba tengok senjata diorang..
Adakah kapal selam Malaysia lebih kurang 
senjatanya dengan yang kat atas ni.

Nanti aku buat research :D

BIG SMILE FOR U

Thursday, February 23, 2012

Tasha Manshahar Versi Jantan - WAJIB KETAWA


Aku suka dok layan dua orang mamat ni
lawak-lawak..
Yang jadi Tasha Manshahar tu muka 
gadis ter- ayu di abad ini...

Pastikan korang gelak sebelum tinggalkan 
blog aku 

HEHEHE

Jangan Marah Yer Tasha Manshahar Original

#JK


Dah korang layan video ni
aku nak tweet MarshaAF

BIG SMILE FOR U

Gurun-gurun Di Asia - WAJIB BACA


Ok murid-murid hari ni kita belajar Geografi
baca tau

Gurun-gurun di Asia


Gobi – gurun di Mongolia


Taklamakan – gurun di China


Kara Kum – gurun besar di Asia Tengah


Kyzyl Kum – gurun di Kazakhstan dan Uzbekistan


Gurun Thar-Gurun Cholistan – gurun di antara India dan Pakistan

*bukan semua Gurun sama..
tengok ada yang sampai ada salji

Indah kan dunia ciptaan Allah ni..
Hargainya jangan biarkan ia musnah begitu sahaja..

Wednesday, February 22, 2012

10 Kapal Mewah Terbesar

1. MS Allure of the Seas



2. MS Oasis of the Seas


3. Norwegian Epic


4. MS Freedom of the Seas


5. MS Liberty of the Seas


6.MS Independence of the Seas


7. RMS Queen Mary 2


8.MS Navigaotr of the Seas


9. MS Mariner of the Seas


10. MS Explorer of the Seas

*semua gambar dari MR.Google :D


Korang suka yang mana satu
aku belanja nanti HEHE

Siapa Heinrich Hertz - Wajib Baca

Google hari ini



"Heinrich Rudolf Hertz (22 Februari 1857 – 1 Januari 1894) merupakan seorang ahli fizik Jerman yang telah membuktikan dan mengembangkan teori elektromagnet cahaya yang telah diperkenalkan oleh Maxwell. Beliau telah menemui gelombang elektromagnet pada tahun 1880 dan pada tahun 1887 beliau telah menemukan gelombang radio.

Unit bagi pengukuran frekuensi iaitu Hertz dinamakan sempena nama beliau."


Baru aku kenal sapa  dia sebenarnya..
Selama ni belajar fizik tak amik kisah
hari ni baru tahu..


Ni gamba dia

Wordless Wednesday #2

Ingin Menonton Kamen Rider??

Hai semua..

Hari ni aku nak share dengan korang semua link
aku selalu tengok Kamen Rider online dan laju !!

Semua Cerita Kamen Rider ada di sini

Klik gambar untuk ke Site tersebut

Tambah Tenaga Lelaki Anda

Tak ada kaitan

Anda ingin tambbah tenaga lelaki anda..

Kajian telah mendapati 
minuman ini menambah tenaga anda sebanyak 70%

Mudah didapati 
dan
terbukti berkesan
Cara nya mudah sahaja..

Hanya perlu 

Pergi ke gerai koko Tok Aba


Dapat kan segera

Sebelum Adudu
mendapatkan nya terlebih dahulu




Wordless Wednesday #1


Random Quote GBS