Peminat Setia

Friday, June 29, 2012

Hari Sukan Sekolah Rendah VS Sekolah Menengah

Assalamualaikum...

Bukak dashboard,
New post,
Tunggu seminit dua,
Tunggu lagi..
Tak jadi update terus close dashboard..

Itu terjadi time gua tak hada idea..
Sedih bukan. Seorang blogger ketandusan idea...

Gambar Ihsan GOOGLE


Hari sukan... Hari sukan..
Yeahh yeah.... budak sekolah rendah jer terkinja-kinja nak sambut hari sukan...
Budak sekolah menengah???

Latihan rumah sukan pon bagai cabut nyawa nak suruh turun..
HAHA..
Tapi gua kehadiran penuh..
Sebab gua ni ceti Rumah Sukan gua..
*gua Nama je bendahari.. tapi kutip yuran tak pernah sebab yuran rumah sukan taun lepas tak set pon brapa...So dok tayang muka comel jelah kalau turun padang tuh MUAHAHA!!

Ok stop melalut..

Perbezaan antara sambut hari sukan masa sekolah rendah dan sekolah menengah adalah BAHANG hari sukan tuh...

Wohaa...

Sekolah rendah tak ada nak gaduh-gaduh dengan rumah sukan lain.. memasing sibuk nak menang.. memasing sibuk jugak nak lari terkedek-kedek atas padang, ada jugak yang sibuk nak menolong cikgu buat garisan atas padang, dan macam-macam lagi... Takda pikir pon pasal gaduh dan bagai lagih...

Time masuk sekolah menengah pulak memang berbeza gila...

Time hari first perjumpaan rumah sukan lagi dah keluar dah propaganda rumah sukan memasing..
Tak kurang jugak ada yang dok sibuk pindah rumah sukan ikut kawan, ada jugak yang sibuk ajak main kejar-kejar ngan cikgu disiplin sebab tak turun padang, ada jugak yang sibuk promote diri nak jadi ketua rumah sukan.. HIKSS ..
Ada pulak tu time orang tengah bersukan buat cengkerama tepi padang.. #EEEWWWW.. Terasa la tuh...

Bagi gua sukan sekolah rendah dan menengah dua-dua best sebab ada memori tersendiri.. Bagi korang pulak macam mana??

Nota Kaki : Siapa yang nakkan duit segera sila ke sini SAYA NAK DUIT SEGERA

Thursday, June 21, 2012

Segmen BEN ASHAARI dan Saya ..


Assalamualaikum..

TODIA TODIA.. Tertepek sudah muka abang Ben Ashaari kita kat Blog Budak Sengal...

Segmen  lah ape lagi kan...
Nak  join klik header blog bang ben..

Syarat nyer :

Jom mulakan skang  ..
  1. Sila buat satu entri . Letak header BEN ASHAARI.COM diikuti tajuk BEN ASHAARI DAN SAYA .. kemudian linkkan ke entri ini ..
  2. Sila bagitau kat rakan rakan anda , blog camanakah yang anda suka baca dan kenapa?   Haa.. senang je kan ?
Ok gua nak mula mengarang..
Blog yang gua suka adalah blog yang simple, tajuk menarik dan gaya penulisan yang tak berapa skema.. RAWR!!!

Tu je yang gua minat MUAH MUAH!!


Mintak tolong korang semua baca ni sekali :

Bakat-bakat pelajar sekolah
Tiket Percuma Spiderman

Buffered Earning Ke 2 Dari Nuffnang

Assalamualaikum...



Muah Muah gua tujukan kiss tahap gajah mengeletis kat Nuffnang...

Terima kasih sesangat kepada Nuffnang yang telah memilih blog gua yang tak seberapa ni siap bagi BE bagai..

Mula-mula gua tak tau pulak yang blog gua ni ada BE almaklumlah viewers blog gua berapa kerat jer...
Apatah lagi UV kan..

Sehari dua ni gua pelik.. Ape takde iklan lain ke nak disiarkan Inti Collage jer dah masuk dua tiga hari..
So harini gua bukak akaun Nuffnang yang dah lama tak jengah tu tengok laa ada BE rupany..

Alhamdulillah

Syukur.. Allah nak bagi rezeki kan..
Dapat tampung gua masuk U nanti.. #EH??
Sempat ke cashout muahhaha.. Takpon untuk raya lah senang cerita..

Macam mana rupa BE gua kali ni?? Nih nih rupa nya



Dah nampak tu tolong-tolong klik yer.. sayang korang semua..

Ini merupakan kali ke-2 dalam masa gua blogging gua dapat BE..
Alhamdulillah pendapatan BE pertama ada la dalam RM18...
Hope kalini dapat lebih sikit naa...

Nak baca pasal entry BE gua?? Meh terjah meh : 

Wednesday, June 20, 2012

Monday, June 18, 2012

Pabila Charger Menghilangkan Diri

Assalamualaikum..

Gua masih hidup..
Masih bernafas...
Masih CUTE seperti seadanya..

ALHAMDULILLAH semua diatas tu masih ada pada diri gua.. *melainkan ada orang yang asyik menidakkan yang no 3 tu kan haha..
Ada orang terasa ker wkwkw..
Ok dah dah.. gua nak cerita pasal Charger..

Charger = Pengecas..

Hilang charger = tak boleh cas..


PFFFFTTTT gua rasa gua bukan cikgu sekolaah tadika nak ajar korang semua pasal bahasa..

Back to the storyline karang melalut lagi..

Gua ni masih duduk mengangkang kat rumah..
Masuk study pon dalam 33 hari lagi..

PFFTTT lama lagi kan.. mesti ramai GBS yang tak sabar nak tengok gua blah dari timeline tuiter kaan.. (T___T)

So handphone gua jarang pegang..
Almaklumlah gua pakai celcom anak muda remaja zaman sekarang mana guna celcom ekeke..
Sunyi jer handphone gua tu..
Takda orang call tadak orang msj..
Tambah lagi dengan tangan yang gatal silent kan phone..
Mano la ado bunyi.. *Dan battery phone cap ayam gua pon bertahan dengan lebih lama..

Dan semalam baru gua hingat dah tiga hari gua tak chas phone..
Dan niat untuk mengecas datang..

Gua pergi kat tempat iron baju... *tempat biasa cas phone laaa.
Tengok dekat tempat gantung sebelah meja ironing board tak hado pulak charger tergantung..

Keluar carik kat dalam bilik..
Masih tiada kelihatan susuk tubuh charger..

Masuk bilik abang gua..
Selongkar apa yang patut.. *masih tadak susuk tubuh beliau

PFFTTT mano pulak poi nyo charger gua nih..

AHHH!! Sudah semalaman carik charger sampai pukul 1.00 a.m. pon masih tak jumpa..

jangan nak kata memacam.. Gua tak tau  blog quote okai


Then tanpa berlengah lagi gua membaringkan diri di pembaringan..
Memandang siling..
Mendengar desiran angin yang berputar..
Mata kuyu... *THEN TIDO LAAAH ape lagi..

Harini gua bangun dengan penuh semangat..
Jati diri.. *sumpah tadak kaitan..

Bangun-bangun gua duduk atas thinking chair *benda yang biasa gua buat kalau hilang barang


Buat gaya sama macam mamat Blues Clues nih..

Pikir sebelum ni gua cas phone memang kat tempat iron baju..
Tak pernah ada tempat lain..
Dan biasanya gantung charger tu kat tempat sidai baju sebelah ironing board tuh..

Ok dengan langkah yang penuh semangat gua kembali ke tempat kejadian..
Selak punya selak dekat ampaian baju JUMPA!!!
Lokasi nya : TERSELIT celahan hanger

Alhamdulillah.. jumpa jugak!! Gua pon tanpa berlengah mengecas phone yang ibarat baby mintak makanan...


Nota kaki : simpan barang di tempat sepatutnya.. kalau hilang barang duduk berfikir dulu.. jangan membengis kalau hilang barang sebab ianya tak membantu kita jumpa barang tu...

Friday, June 15, 2012

"Speacial GiVeAway By Aiman"

Assalamualaikum Harini gua Join segmen NIH!!
BEST HADIAH NYA

Nak join klik Gamba ni

Syarat Penyertaan :-

1- Wajib Like Sponsor Utama SINI SINI & SINI

2- Wajib Follow Blog Aiman & Ikhwan

3- Wajib Click Ini , Ini . Ini & Ini  

4- Jika Tidak Ikut Syarat-Syarat Di Atas Maka Penyertaan Anda Akan DiREJECT


Cara-Cara Utk Menyertai :-

1- Buat Satu Entry Yg Bertajuk "Speacial GiVeAway By Aiman"

2- Tempek Banner Di Atas & Linkan Ke Sini 

3- Akhir Sekali, Copy Link Entry Tu & Post Di Kotak Komen . Di CBOX tidak dilayan


Senarai Hadiah :-



* Gambar Hiasan

1- Sebuah MP4 utk 1st TOP REFFERAL




2- Dua Pasang Cute Earphone utk 2nd & 3rd TOP REFFERAL


3- 10 Peserta Bertuah Akan Mendapat Hadiah Misteri





4- Blogskin utk 5 Pemenang tajaan Bunny Inspire (BLOG) (PAGE)



Jika Earning Blin.gd & Says.my naek , InsyaAllah Hadiah Akan Bertambah.

Lastly From Aiman, GUDLUCK TO ALL .!!



HAAA AMACAM JOIN LAA!! JOIN JANGAN TAK JOIN!!

Nota kaki : Jom pergi GIG HUJAN NIDJI DAN BUNKFACE 

Todia VECTOR dah Siap!! hehe!!

Assalamualaikum!!

Kan haritu gua ada buat segmen sempena hari jadi blog gua kan..

Ala lupa la tu!!  SEGMEN : SAYA NAK VECTOR

Ok Vector nyer hari rabu lagi dah siap.. cuma lupa nak publish hehe!

SORRY yer peserta semua..

Ok This Vector Milik Syafiq!


Awwhh Sudah korang jangan nak mengeletis nak usha mamat nih..
Ni blog dia kasi TARJAH!! Syafiq Rashid


NEXT!!!

Ok ini Pulak milik Dhia Adawiyah


Eh eh!! Yang jejantans pon jangan nak mengeletis.. Pergi terjah pulak blog ahmoi ni
Eh link blog mana...
HAA NIHA link nyer : Dhia Adawiyah


Ok Yang Ke Tiga!!


This Vector Belongs to Kak Lily Puteh!
Blog nyer Yang Osem Kat sini yer : Lily Puteh



Waaah selesai sudah segmen gua kali ni...
Nanti gua buat lagi segmen yer...  *VAJET RETISSS!!HAHAA!!

NOTA KAKI : Walaupon segmen gua ni tak dapat sambutan gua tak kisah sangat sebab gua buat pon untuk menghargai semua readers gua.. Bukan mintak di Follow. Bukan juga mintak dipuji. HEHE!!

Dengan rasa rendah diri gua mohon undurkan badan ni.. Nak main game ekekek!!!
Rasa nak tempah vector?? gi terjah FB ni : FACEBOOK BUDAK JAHAT

Harap korang sudi baca Entry Ohsem ni yer : Pengalaman Di GIG HUJAN

Monday, June 11, 2012

Say No To Telur Penyu!!

Assalamualaikum..

TELUR PENYU??

Betul kan ni telur penyu
Betul la tuh!!
Itu telur penyu...

Ni gua nak cerita pasal pengalaman malam pertama  EEHH SILAP!!
Pengalaman kali pertama gua makan telur penyu...

Masatu umur gua baru seploh tahun...
Jiran sebelah rumah gua tu balik kampung diorang siap laa bawak ole ole dari kampung..
Diorang siap beli telur penyu untuk kitorang..

WAAH TELUR PENYU!!!

Gua mano pornah makan tolo ponyu teruih laa merengek kat mak gua mintak masak telur penyu tu..
Gua gesel gesel macam kucing mintak penyepak kat kaki mak gua sekali..
Mak gua yang kesian tengok anaknya macam kucing gatal nak mengawan pon merebus telur penyu tu..

Siap merebus telur tu disejukkan dulu... *kalau tak disejukkan mau melecur mulut gua nih..

TIME TO EAT!! ITADAKIMASSS!!

Mak gua pecahkan satu bijik telur tu untuk gua..

"NAH kau amik kau makan laa"

Gua pelik.. Mak gua ni buang tebiat ke nak suruh gua makan telur mentah??
Gua buat muka sememeh..

"Apesal buat muka macamtu makan lah... Telur penyu memang macam nih.. kau yang nak makan sangat kan."

OWH memang macam tuh...
Gua pon amik sudu makan sikit telur penyu tu...

UEKKK!!! UEEKKK!!

Rasa macam nak muntah...
HANYIR...

UEKKK!!! macam mana la ado orang sanggup makan tolo ponyu nih..

Sejak hari tu gua berjanji takkan makan tolo ponyu..

Lagipon buat apa nak tambah dosa kan..
DOSA??

Yalorh kalau kita makan tolo ponyu kita kan menyumbang kepada kepupusan penyu..
Kita sebagai khalifah di bumi Allah sepatutnya menjaga ciptaanNYA..
Bukan memusnahkan!!

EKEKE...

Rasa macam dah panjang jer entry kali nih kan!
ok gua stop dulu..

Nota kaki : ACANO ENTRY gua kali nih ekekee...


SUDAH BACA SUDAH KOMEN??

HARAP SOKONG KEMPEN : Hentikan Makan Telur Penyu

Saturday, June 09, 2012

Sumpah Gua Tak Ngendap Anak DARA!!

Assalamualaikum..

Sebelum gua story mory moh join segmen gua yang hangat2 taik kucing.. SEGMEN : SAYA NAK VECTOR

Ok ok... balik semula kepada cerita..

Semalam gua post kat FB berbunyik ginih :


Ceh sempat lagi mesej dalam Mesjid
Disebabkan semalam gua datang awal ke mesjid sempat post sikit kat FB pasal spek mata yang gua first time pakai masa gi masjid..

Apekejadahnya gua pakai spek dalam mesjid?? ehehehehe
Gua kaber ape sebenanya??
























NIHAH SEBAB NYE!!

Ketumbit baq haaang!! *ni bukan gamba gua


Gua ngaku gua tak tipu!! Gua tak tengok pon anak dara kencin..
Gua tak tipu!!!!
*kalau binatang pon dikira ngendap eh??



Ni pun first time gua kena ketumbit. Selama ni tak pernah kena pon!
Pergh!! Pergh! hilang comel gua..

Selamat masa pergi masjid tu ketumbit tu tak membesar seperti diatas..
Kalau tak mungkin gua akan dikutuk.
Dicerca.. Dihina bagai....                  *perasaan jer lebih =__=

Dalam mesjid pon gua duduk ontok jer..
Kepala tunduk bawah..
Orang tegur dan salam jer baru gua angkat muka..

*WALAUPON KETUMBIT TU TAK JELAS HEEHE

Ketika nak balik dari mesjid korang agak kantoi tak??
EKEKEKE...

Jawapannya tidak..
Mungkin semua orang tak perasan ketumbit gua tetapi perasa yang gua ni


COMEL!!!!

Ado sesapo tak tau acano nak hilangkan ketumbit nih??
Share share la sikit..

RAWR!! SAYANG KORAM SEMUA!!

NOTA KAKI : Ketumbit ni ada orang kata sebab liang pori kat area mata tu tersumbat.. *tak sure betul tak heheehe


Dah baca eh?? Harap korang sudi Tolong klik ni:

Thursday, June 07, 2012

Segmen : Saya Nak Vector *Sempena Ulang Tahun Blog Budak Sengal!!

Assalamualaikum...

Alah mak ai.. gua lupa buat party goyang punggung kaki kat blog gua sempena ulang tahun pertama blog gua!!
Sempena ulang  tahun pertama gua blogging ni gua nak bagi sikit cendera mata kepada readers blog gua...
Ala-ala segmen gitew... *pssst memang segmen

Senang jer syaratnye...


Inilah CONTOH VECTOR nyer.
Sebelum tu tolong klik nih : http://bit.ly/KWPyCW

1. Buat Satu Entry : Segmen : Saya Nak Vector
2. Tampal Banner kat atas nih..
3. Dalam entry tu  letak gambar yang korang nak gua vectorkan
4. Tag dua atau lebih kawan korang *tak buat pon tapa..
5. Like Fanpage gua nih BlogBudakSengal
6. Siap letak link kat ruang komen.
7. 5 pemenang akan gua pilih guna random.org
8. Tarikh tutup Sabtu : 9.6.2012 ISNIN : 11.6.2012
9. Kalau ramai orang join gua up jadi 8 pemenang

Last klik yang ni jugak yer : http://bit.ly/LAo2IQ

Hope segmen ni tak temui kepincangan.. har har har...

Monday, June 04, 2012

Selamat Berjaya Wahai SAHABAT!!

Assalamualaikum..

Hurm.. Gua rasa macam  tadak mood jer..
Idea nak hapdate blog makin kosong.. kosong owh..
Tambah lagi....
Kawan gua yang dapat IPTA semua dah bergerak masuk ke kandang lembu eh silap IPT memasing..
GUA??? Hanya menjadi bibik tanpa gaji di rumah..

Basuh baju,
Sidai Baju....

HAAA tu kerja gua lah tuh!

Semoga korang buat yang terbaik untuk masa depan korang.
Demi keluarga korang...

Kita ni yang bakal mengubah nasib keluarga kita.
Kita ni yang akan melakar senyuman gembira diwajah ibu bapa kita..
Kita ni yang akan mengubah pandangan masyarakat terhadap keluarga kita..

*eh tetiba lah pulak bersemangat waja gaya penyental bontot kuali..

Bila kat sana jumpa kawan baru yang lama jangan dilupakan
Lepas ni kita jarang bertemu lagi sahabat T___T
Silap-silap nanti bila bertemu tengok2 masing-masing dah beranak pinak..

*ok perasaan touching gua da keluar.. selamat gua da remove lagu kat blog

sampai disini sahaja update gua.. amacam ada rupa pakar motibasi tak??


Nota kaki :  Korang nyer target kawin umo bape ek??
                   Apepon kalau kawin jangan lupa ajak gua...

                   Gua memang dah set dah 26 WAJIB KAWIN.. <---- gua set dari mula belajar sivik form 4!!

SEMUA TU GUA HANYA MERANCANG ALLAH YANG MENENTUKAN..

Random Quote GBS