Peminat Setia

Saturday, July 21, 2012

Selamat Tinggal #SERIUS!!

Assalamualaikum...



Salam Ramadhan..


Eh dah puasa kan.. Kejap jer..

Tajuk entry huhu..
Sedih sebenanya nak tinggalkan blog terchenta...
MUAH MUAH!!

AhHHH!!!! MENGERANG!!

Minggu depan seminggu gua tak update blog.. HUHUUUUU!!!

KEMANA??? Masuk U bai..

MASUK U!!

Gila babeng lah kan haha.. Orang sesibuk puasa kitorang ada Minggu Silaturrahim.. RAWR!!!

Ah rileks wat lek.. Wat COOL!!

Mesti ada yang tanya masuk u mana.. Course ape..

JAWAPAN KEPADA SOALAN ANDA :

UniKL MICET - *Nama je unikl but kat melaka tau..
Course : Diploma In Chemical Engineering Technology (FOOD)

Alah bukan kampus melaka je daftar 22 Julai (ESOK) kebanyakan UniKL memang intake dia 22 julai..

AAHHH!!!! MENGERANG!!...

RAWR...


Akhir kalam..

SAYA SAYANG SEMUA READERS SAYA!!
Tolong jagakan DINO saya...
MAK ngan ABAH dok rumah ler berdua lepasnih.. HAHAHA

GBS!! Kalau rindu gua post ler kat wall FB gua tau!! nanti gua balas..
*Kalau phone tak kena amik time orientasi nih haha..


JUMPA LAGI DALAM MASA SEMINGGU!! *kalau gua rajin update

Thursday, July 12, 2012

Blogger Disumpah Menjadi Kartun

Assalamualaikum..

Harini gua buat entry simple2 jer..
Kalau panjang2 pon bukan korang baca.. Ada tu nampak blog gua terus jer tekan pangkah.. *tetiba taching

Harini merupakan hari Khamis..
Malam ni malam jemaat..
Paham-paham la kewajipan memasing..

Eh melalut sudah...

Sebenarnya harini gua sungguh bangga apabila gua berjaya menyumpah seorang blogger menjadi kartun..
Penat tau menuntut ilmu dari Mak Jerangkung...
Tapi pengerasnya senang jer.. bagi benda yang keras bila sejuk.. dan kalau panas dia cair..







AIR

Ok ini  lah blogger yang gua sumpah sumpah sampai jadi kartun tu..



NAMA : SHONG
BLOG : Rasukan Kentut Gua
HOBI : Menjadi DOKTOR sakit jiwa

Itu biodata ringkas mengenai beliau.. Beliau juga merupakan bakal pengantin selepas beliau bernikah..
Bila beliau bernikah??? Time dia nikah la dia bernikah..

*Mesti korang tak paham lawak bodoh gua kan T___T sobss

Mana bukti gua dah berjaya sumpah beliau??

Sungguh korang tak percaya.. sampai ati..

ZOMBA ZOMBA
Kuseru Dikau Wahai ZOMBA * JAMPI


Amacam percaya tak dengan gua sekarang haha..

Aish korang minggu depan aku da nak masuk U.. doakan aku.. *tetiba terselit entry untuk minggu depan pulak haha!!




Monday, July 02, 2012

Blogger Ditemui Mati Dalam Keadaan Tragis

Oaklahomakkau - Seorang blogger ditemui maut di dalam rumahnya dalam keadaan yang amat menyedihkan dan tragis. Mangsa Mat Jenol Bin Sumpit ditemui dalam keadaan tidak sedarkan diri oleh pembantu rumahnya yang berasal dari negeri yang pernah dijajah oleh Portugis suatu ketika dahulu.

Gambar Ihsan Google


Mak Jenab tanpa melengahkan diri menempah tiket kapal terbang gergasi cap bas udara EH Tiga Lapan Najwa Latif (EH 3 8 0). Untuk makluman Mak Jenab tempah je tapi tak payah bayar sebab Mak Jenab duduk dalam ruang tayar spare. Tak percaya sudah! Mak Jenab bukannya gemau sangat pon naik kapal terebang Fly sana Fly sini tapi apakan daya demi sesuap nenen nasi Mak Jenab gagah kan jugak diri ni untuk FLY demi nusa bangsa mangsa dan negara.


Haa tu ruang tayal yang mak duduk. ruang no 13 susur 8 celah longkang.

Baiklah Mak Mulakan berita mak ni yer. Sejurus Mak Jenab sampai dekat kawasan kejadian Mak Henshin (bertukar) kepada wajah kesayangan hamba laki Mak Jenab, Pak Jinggo Jenglot. Hot dan gojes gituh.



Ahh inilah gaya Mak Jenab kalau menjalankan tugas. Bak kata orang muda JAMAN sekarang HIDOP BIAU SELUMBAR. EH nampak tu Mak Jenab mengarut sudah.

Setibanya Mak ke rumah mangsa, Mak dengan segera menerjah pembantu rumah blogger tersebut.

Mak Jenab : Assalamualaikum, awak ker pembantu rumah ni?

Senah Manap : Ye saya. Eh engko ghupanya JENAP! Hawau kau! Lame tak dengar cerita kau. Kau apekes datang sini? Nak carik HANAK HIKAN ke? Ke ko nak terai mak esah kat sini bagi UP ape yang patot.

*mak esah = bomoh 

Mak Jenab : Senah kau rupanya pembantu rumah blogger terhandal ni. Eh ko jangan buat cerita aku sumbat mulut kau dengan Pam Semput aku ni karang. Eh dah sambung cerita ape kes majikan kau maut sampai macam ni rupa. Tragik ni Senah oii.

Senah Manap : Aku memang sedih tengok majikan aku mati dalam keadaan macam ni. Bayangkan malam tadi aku sedang sedap mengerang tiba-tiba aku terdengar jeritan bos aku nih. Tak sempat aku habiskan mengerang aku terus bergegas ke dapor. Tengok-tengok dia mati dalam keadaan macam ni.

MENGERANG = Makan kerang

Mak Jenab : Kesian yer bos kau. Terima kasih lah atas keterangan kau.

Blogger terkenal tersebut (lupa dah nama MOHON tengok atas balik)  di semadikan di tanah perkuburan kudaku lari gagah berani tunggangan kak MELAH kopi dangdut, di  celahan pohon cemara Oaklahomakkau.

Punca kematian dikenal pasti : Blogger terlalu banyak meluangkan masa untuk mencari Idea untuk update blog untuk menyegarkan otak pembaca blognya untuk menghindarkan lebih ramai stress untuk mengurangkan kadar kematian akibat bunuh diri untuk memajukan bangsa .

SEMOGA READERS GUA SUKSES DALAM MENGATUR LANGKAH KEARAH JALAN TASIK CHINI CELAHAN SUNGAI TASIK RAMBAI TEPI RUMAH MAK SIMPOH


ENTRY REKAAN SEMATA

Random Quote GBS