Peminat Setia

Thursday, February 14, 2013

Ambik Lesen Sekali Lagi

Assalamualaikum...

Harini 14 haribulan kenmain orang dok loving-loving...
Den jo morano harini...

Dah tongah2 cuti ni la den kono amik modul 6 jam kekunun melayakkan gua dapat lesen L kembali sebab baru nk blajo mutocar a.k.a KERETO

8.00 Pagi.. *ooops pukul 7.45 pagi lagi den dah ko institut memandu*

Den datang dengan beg kuliah den ke pusat memandu tu, hanto misej kat agen yang den dah sampai.
Den nunggu lagi lah sampai jumpa cikgu nyo..

Semak punya semak DEN dah salah tarikh!
Tarik modul 6 Jam den 21 Feb...
Den dah mulo buek muko sepucin..


Cumil lagi dari baby atas ni den buat..
Cikgu pesan takpo, tunggu jo dulu bueknyo ada budak tak datang den ganti tompek dio...
Tunggu punyo tunggu dan macam biaso lah.. Kekadang jombalang dok menghasut kato tak yah tunggu baik balik tido...

Tapi dek korano den cokal kan hati akhirnya alhamdulillah memang bona ada budak tak datang so den teruih la masuk donga ceramah urang tu membebel tak tontu harah... Lawak ado, goli hati pon ado donga pengalaman penceramah masa aja budak memandu...

*solamat den ado bawak ubat kuat den ketiko donga coramah tuh takdo la den nantuk jo macam kucing dalam rumah den..

12.00 Tengahari

Sejurus tamat den punya sesi coramah,
Dibori nyo rihat, den pon puaskan diri den dengan ruti sandwich RM 1.50 dan seterusnya air mineral RM 1.00..

Dah pueh den moncokek apo lai den pon teruih la poi jamban..
Membeseh kojap...

Habis jo buang air kocik pengajar panggil den dio tunjuk demo teruih caro bawak kereto...

Den sekarang giliran den bawok kereto, part jalan luruih kenmain la den bulih kawal.. Almaklumlah pestime bawak kereto.. Takut pon ado...

Masuk jo part naik bukit memang hanco den kojokan.. Part naik bukit tu OK! part nak mulo gorak turun bukit, memang sesikit mati injin dek korano tak borapo lancar lagi seimbangkan minyak ngan clutch..

Itulah pongalaman den untuk hari ni..
Doakan lah den dapek buat sampai abih dapat lesen P balik yo!

*KEPADO SENIOR CAKLEMPONG DEN YANG NGONDAP BLOG DEN NI NANTI DEN KELUO KAN PULOK TIPS LULUS BAWAK KERETA YO*

tu pon kalau den rajin LOL!! MUACHHXXX! LOVE U

10 comments:

pulut kukus said...

mmg stress la bt bukit tu, nape la jpj sibuk nk bt bukit tu...haha

zulhilmi tempoyak said...

kemon jajam... hg bleh... hg bleh....

:)

afzalsukasuki said...

dasar kaki tak bedung memang la cenggini.ko rebus kitab JPJ tu then kasi minum 3x sehari selepas makan

cik tenggiling said...

gua demam k baca buku tu... tp alhamdulilah den lulus

Muhamad Azam said...

Pulut Kukus : Hehehe

Muhamad Azam said...

@tempoyakzzzzzz TQ BRO!

Muhamad Azam said...

@tok

gua dah tak payah baca kitab JPJ kitab lain je kena baca..

Muhamad Azam said...

@tenggiling bergulung

haip gamaknya dalam dunia tenggiling masih guna kertas ke guna computer untuk jawab soalan test JPJ tu kekkee

Miss Sue said...

chaiyok !! sue dulu time latihan oke je kat bukit sekali test JPJ gagal sebab JPJ tu kenyit mata kat sue..hahahah..dah terbang rm50 bayar duit sebab gagal kat bukit je..cisss !

tergeliat lidah den nok baco ni haa..
http://ordinarygurl-sue.blogspot.com/

DağLı said...

thanks very much

Random Quote GBS