Peminat Setia

Friday, February 15, 2013

Perginya Seorang Insan

Assalamualaikum..

Harini hari yang agak sedih bagi gua. T_T

Sahabat gua yang selalu gua ajak teman ke kelas sudah menghadap Ilahi..

Fadzil Peter sahabat satu course dan satu kelas sem ni telah pergi buat selamanya. Allah sayangkan dia.

Sesungguhnya nyawa kita boleh diambil bila-bila masa..

Arwah orang Sabah,anak sulung, mempunyai cita2 dan semangat yang besar, seorang yang rajin, Ceria, so jenazah akan bertolak ke sabah jam 10 malam ni.. Moga selamat sampai.

Bertuah arwah kembali menghadap ilahi pada penghulu segala hari.. =)
Kenangan bersama kau memang aku takkan lupakan.. Bukan aku  sahaja yang rasa kepiluan ni, tapi satu MICET. Kami redha dengan ketentuan ni.

So lepasni kelas sunyi tanpa beliau.. Aku ke kelas pon jalan sorang-sorang lepas ni.
Dan takda orang yang boleh kitorang usik lagi..

Mohon semua orang yang terbaca post ni Sedekah kan Al-Fatihah.. Moga rohnya dicucuri rahmat, AMIN

Thursday, February 14, 2013

Ambik Lesen Sekali Lagi

Assalamualaikum...

Harini 14 haribulan kenmain orang dok loving-loving...
Den jo morano harini...

Dah tongah2 cuti ni la den kono amik modul 6 jam kekunun melayakkan gua dapat lesen L kembali sebab baru nk blajo mutocar a.k.a KERETO

8.00 Pagi.. *ooops pukul 7.45 pagi lagi den dah ko institut memandu*

Den datang dengan beg kuliah den ke pusat memandu tu, hanto misej kat agen yang den dah sampai.
Den nunggu lagi lah sampai jumpa cikgu nyo..

Semak punya semak DEN dah salah tarikh!
Tarik modul 6 Jam den 21 Feb...
Den dah mulo buek muko sepucin..


Cumil lagi dari baby atas ni den buat..
Cikgu pesan takpo, tunggu jo dulu bueknyo ada budak tak datang den ganti tompek dio...
Tunggu punyo tunggu dan macam biaso lah.. Kekadang jombalang dok menghasut kato tak yah tunggu baik balik tido...

Tapi dek korano den cokal kan hati akhirnya alhamdulillah memang bona ada budak tak datang so den teruih la masuk donga ceramah urang tu membebel tak tontu harah... Lawak ado, goli hati pon ado donga pengalaman penceramah masa aja budak memandu...

*solamat den ado bawak ubat kuat den ketiko donga coramah tuh takdo la den nantuk jo macam kucing dalam rumah den..

12.00 Tengahari

Sejurus tamat den punya sesi coramah,
Dibori nyo rihat, den pon puaskan diri den dengan ruti sandwich RM 1.50 dan seterusnya air mineral RM 1.00..

Dah pueh den moncokek apo lai den pon teruih la poi jamban..
Membeseh kojap...

Habis jo buang air kocik pengajar panggil den dio tunjuk demo teruih caro bawak kereto...

Den sekarang giliran den bawok kereto, part jalan luruih kenmain la den bulih kawal.. Almaklumlah pestime bawak kereto.. Takut pon ado...

Masuk jo part naik bukit memang hanco den kojokan.. Part naik bukit tu OK! part nak mulo gorak turun bukit, memang sesikit mati injin dek korano tak borapo lancar lagi seimbangkan minyak ngan clutch..

Itulah pongalaman den untuk hari ni..
Doakan lah den dapek buat sampai abih dapat lesen P balik yo!

*KEPADO SENIOR CAKLEMPONG DEN YANG NGONDAP BLOG DEN NI NANTI DEN KELUO KAN PULOK TIPS LULUS BAWAK KERETA YO*

tu pon kalau den rajin LOL!! MUACHHXXX! LOVE U

Wednesday, February 13, 2013

Lagi Banyak Tahu Lagi Banyak Tak Tahu

Assalamualaikum..

Todia JAJAM datang woi jajam datang kekunun rajin menaip blog..
Padahal...

Ni apekehal lak gua taip tajuk kenmain panjang lagi panjang dari tali pusat bayi baru lahir nih kekeke..

SEMESTER 2

Todia perkataan semester 2 kenmain besar.
YUP semester 2 ni makin makin makin mencabar
Subjek pon susah-susah..

Organic Chemistry

Pada awal ingat macam biasa jer, tapi sekali tengok semua pasal naming organic compound, dapat lak lecturer yang mengajar laju + garang macam She Hulk.. *Tapi  dia garang2 baik kalau tak buat masalah ngan dia*

Ok kembali ke cerita.
Naming organic compound ni memang lebih kurang jer ngan yang pernah belajar kat sekolah, cuma kali ni lagi banyak family yang kita belajar, in example Ethyne (triple bond), Amine and Amide dan banyaaaaaakkkkkk lagi! HUHU!

Nampak tak family Organic Compound yang perlu dihapal

Fluid Mechanics

Subjek ni pulak penuh kena menghafal Formula, kena  mahir buat equation, kena terror unit conversion.. Memang gila punya unit converision.. 

Chemical Process Principle

Subjek ni pulak belum terasa lagi kesukaran dia sebab masih dalam chapter yang senang.. Senior kata subjek ni lah yang paling tak terkata kepayahan nya. Subjek ni pon banyak conversion unit.. kejam dalam standard SI unit pastu American punya unit pon ada... QUITE menyusahkan LOL!
Jom tengok sikit Conversion Table yang bakal digunakan sepanjang sem ni.. kekeke


Todia kan ke pening jugak nak memillih mana satu nak digunakan... HURM! Dan both Fluid Mechanics and CPP nih ada Case Study kira macam folio gak la #EH?

But apa pon semester 2 baru bermula lebih kurang sebulan, gua takkan mudah mengalah. Setiap tahun memang akan ada benda yang susah.. Itu NORMAL.. 

Lagipun orang pernah kata menuntut ilmu ni diawalnya memang susah, tapi bila dah biasa dengan benda yang dipelajari akan mudah.. InsyaAllah.. 

#Cuti midsem umpama study week.. Segala benda nak di semak, nak dirujuk RAWR!


Random Quote GBS