Peminat Setia

Wednesday, February 04, 2015

Jawatan: Dipilih, Sukarela atau Paksaan

Assalamualaikum

Halo semuaa.
Ada orang baca ke tak ni ahaha

Ok terus mukadimah lah ye,
Kebanyakan student U ni biasanya part ada meeting bagi jawatan je semua kenmain samaada jadi tikus sesenyap mungkin atau jadi tukang kenakan orang. Dok suggest nama orang sahaja ye!!!

Kenmain

Be reasonable lah ye adik adik, semua dah besar dah masuk U dah pon bukan kat pra skolah lagi,
kalau ada satu sesi pelantikan jawatan tu tolong lah jangan aniaya kawan. Jika kita sahabat yang baik, hormati rakan kita tu, jika beliau betul betul layak dapat jawatan tu, based on responsibility, attitude why not suggest.

Ini tidak, muka muka kaki songlap duit, kaki tak buat kerja dan kaki yang tak pernah bekerja tu jugak lah korang pilih. Percayalah, jika seseorang itu memegang jawatan bukan kerana rasa tanggung jawab dan amanah hancur lah sesuatu sistem...

Simple je, korang tengok sekeliling pon boleh dapat,

Ok cari la contoh sendiri bukan tuding kat kerajaan jer, tengok institusi pendidikan korang pon boleh hahahha!! OPPSS sangat

So jika mencadang tu biarlah ada rasa percaya terhadap dicadang atas tanggung jawab yang bakal dipegang.

Yang memilih pula, jangan lah pulak kita senang makan kata kata hasutan orang dik oi. Muka hensem baik, muka sepai penagih, sedangkan artis muka hensem pon boleh jadi penagih so jangan pandang luaran saja dik. Yang mana kau rasa dapat menggetarkan hati ko tu lah korang pilih hakikatnya masak air pon tatau! HAHA!

Random Quote GBS